Placinta dobrogeana modificata

de gugugh in Prajituri, 8 Noi 2010 | 9073 vizualizari

 

La baza aceasta reteta se face cu branza sarata insa eu am modificat.o dupa gustul meu.Dara iesit super buna

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 400 gr branza teleema nu foarte sarata
  • 250 gr branza dulce
  • 500 gr smantana grasa
  • 5 oua
  • 1 pachet unt/margarina  topit/a
  • esenta rom, zahar vanilat
  • zahar dupa gust(eu am pus cam 300 gr)
  • stafide inmuiate in ceva alcool

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana modificata:

Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana, branzica dulce, zaharul, esenta rom, stafidele, zaharul vanilat. Se ung cu unt topit, una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza si se intinde uniform pe toata foaia. Faci la fel de 5 ori. se ruleaza apoi si se strange putin ca pe o armonica. Foile rulate se pun intr.o tava unsa cu unt , eu am pus intr.o tigaie unsa si i.am dat forma rotunda. se ung cu unt topit. Apoi intepam acele rulouri cu furculita ca sa respire in timpul coacerii. Apoi facem un sos din cele 5 oua si restul de smantana si se toarna deasupra ca sa inoate acele rulouri . Mai lasam afara vreo 10-15 min si apoi la cuptor cu ea. este gata cand se rumeneste frumos. E o bunatate de placintica.

TIPS-URI

1

In varinata sarata se scot urmatoarele ingrediente: esenta rom si zaharul vanilat, stafidele, branzica dulce, zaharul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana modificata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dentistutza 1

18.11.2010, 09:00

daca nu a servit-o altcineva o incerc eu...

gugugh 1

18.11.2010, 10:09

e servita dentistutza dar poti lua si tu o portie... e tare buna

Ligia Bxl 1

27.01.2011, 17:09

i-mi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale