Plăcintă dobrogeană rețeta autentică

de farfuriavesela in Dulciuri, 11 Mai 2014 | 26049 vizualizari

 

Nu este greu deloc, o să vedeți mai jos rețeta pas cu pas și sigur o să vă iasă bine !

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de plăcintă
  • 1 cub (25 gr) de drojdie proaspătă / 7-10 gr drojdie uscata
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 cană apă puțin călduță
  • 1 kg făină
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri oțet
  • Pentru compoziție
  • 1 lămâie
  • 1 bucată de aprox. 1 kg de brânză potrivit de sărată (nu foarte sărata). Dacă brânza este foarte sărată, o puneți cu apă la desărat.
  • 1 cană zahăr
  • 3 ouă
  • 1 plic de zahăr praf
  • 2 pliculețe cu zahăr vanilat
  • Pentru pus peste placintă înainte de coacere
  • 1 cană iaurt
  • 2 ouă
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă dobrogeană rețeta autentică:

Cum facem ?

Începem prin a pregăti foaia. Peste făină punem drojdia frecată cu o liguriță de zahăr, un pic de sare, 2 linguri de ulei și două linguri de oțet. Frământăm până obținem o cocă moale,  dar care nu ni se lipește de mână. Dacă mai este nevoie mai adăugați puțină faină, pâna ce aluatul se desprinde de pe mâini. Împărțim coca in 2 părți și o lăsăm să crească cât timp pregătim compoziția de brânză.

Compoziția

Radem brânza, peste ea adăugăm ouăle întregi, cele 2 plicuri de zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie și o cană de zahăr.

Umplem foile cu brânză

Cele 2 mingi de cocă le împărțim iară în 2, astfel avem 4 mingiuțe de cocă, pentru  4 foi de plăcintă. Punem făină pe blatul de lucru și întindem cu sucitorul o foaie subțire, ca în filmuleț.

O stropim cu ulei, punem brânza numai în partea de jos și apoi aducem foaia de aluat peste zona cu brânză. O încrețim și o invităm în tava unsă în prealabil cu ulei. După ce umplem toate cele 4 foi cu brânză, punem peste ele în tavă 1 cutie de iaurt amestecat cu 2 ouă.

Apoi punem plăcinta la cuptor, la foc mic, 40-50 de minute. Nu o coaceți excesiv, să  nu fie prea pâinoasă.

Cam asta ar fi, rezultatul este savuros și copiii o mănâncă înainte să se răcească !

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă dobrogeană rețeta autentică" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

12.05.2014, 13:43

bestiala si ...bestiala!

JulyCris 1

12.05.2014, 17:47

Like,Like,BIG LIKE!

simona72 1

12.05.2014, 20:45

Ador placinta asta si mai ales cu foile facute in casa...bravo!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura la rece