Placinta englezeasca cu vita si Guiness

de LeBlogPiquant in Vita, 5 Noi 2010 | 6342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe rosii,
  • rozmarin,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3 morcovi,
  • 2 tulpini de telina,
  • 200 g ciuperci proaspete,
  • 300 g carne de vita,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita de zahar,
  • sare&piper,
  • o doza de Guiness (sau alta bere bruna, daca nu gasiti),
  • 1 pahar de apa,
  • 300g cascaval ras (Cheddar in reteta originala - din care eu nu am gasit),
  • 1 pachet de aluat frantuzesc si
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta englezeasca cu vita si Guiness:

Intr-o cratita, am calit ceapa si rozmarinul in 2 linguri de ulei, cateva minute, apoi am adaugat usturoiul ras, morcovii , ciupercile si telina taiate feliute, apoi vita taiata in bucatele, Guiness-ul, inca niste apa cat sa fie toate acoperite de lichid, o lingurita de zahar si o lingura de faina.

Am acoperit totul cu un capac, si am lasat sa fiarba inabusit pentru o ora jumatate.

Dupa o ora jumatate, totul era bine patruns si mirosea really, really yummy. Am stins focul, am mai potrivit de sare si piper si am pus jumatate din cascavalul ras inauntru.

Am intins o foaie din jumatate din pachetul de aluat frantuzesc, l-am pus in tava unsa cu unt, am turnat deasupra vita&co, am pus restul de cascaval pe deasupra, si am acoperit cu cealalta foaie de aluat. Am uns frumusetea asta cu ou batut, si am bagat-o in cuptorul incins pentru 40 de minute.

Am servit-o cu mazare (congelata, oparita in apa fierbinte timp de 5 minute, si apoi amestecata cu 2 lingurite de unt, si un pic de cimbru)

 

COMENTARII (16)

vanilla 1

09.11.2010, 16:48

eu am trecut-o la fav!!! mi se pare fff interesanta si cred ca o sa o incerc!!!

adry88 1

11.05.2011, 20:59

babi5 1

18.06.2013, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18