Placinta frageda cu mere

de iri_iri in Dulciuri, 14 Mar 2012 | 5162 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de apa calduta,
  • o cana de ulei,
  • un cub drojdie,
  • faina cat cuprinde,
  • 1 kg mere,
  • 4 linguri zahar,
  • scortisoara,
  • zahar vanilat
  • margarina de uns tava.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu mere:

Se amesteca uleiul si apa cu drojdia si faina pana se formeaza un aluat elastic.  

Separat se curata merele si se dau pe razatoare si apoi se calesc cu zaharul, scortisoara si zahar vanilat .   

Aluatul se imparte in doua si se intinde prima parte si se aseaza in tava care a fost unsa cu margarina, apoi se adauga merele si la final a doua parte de aluat care a fost intinsa. Se taie patrate si se baga tava la cuptor si se lasa 40 de minute la foc moderat.    

Eu am presarat-o cu zahar pudra .

Pofta buna si sper sa va placa!

 

TIPS-URI

1

de preferinta se va folosi mai putine mere pentru a da voie aluatului sa se coaca mai bine

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta frageda cu mere 151777
retete culinare - Placinta frageda cu mere 151778
retete culinare - Placinta frageda cu mere 151779
retete culinare - Placinta frageda cu mere 151780
retete culinare - Placinta frageda cu mere 151781
retete culinare - Placinta frageda cu mere 151782

COMENTARII (20)

Aurelia 07_07 1

16.03.2012, 08:06

Daca vin cu o cafeluta primesc si eu o bucatica

lizuca 1

16.03.2012, 13:17

delicios ,trebuie facuta neaparat

ligiutza 1

06.11.2013, 02:38

este foarte buna trebuie sa o incercati si voi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25