Placinta frageda cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 17 Sep 2013 | 44675 vizualizari

 

Un aluat delicios, o umplutura minunat de aromata si un gust de senzatie...ca sa nu mai vorbim de parfumul de mere coapte raspandit in toata casa...cum sa ii rezisti?

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt rece( dat pe razatoare)
  • 185 gr zahar brun( facut pudra)
  • 2 oua
  • 550 gr faina
  • 50 ml lapte dulce
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • vanilie
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocala

Umplutura de mere:

  • 9 mere foarte mari
  • 250 gr zahar
  • vanilie
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu mere:

Aluatul este unul foarte foarte bun, se intinde foarte usor si nu se rupe ceea ce zic eu e grozav :)

Se prepara simplu :amestecand toate ingredientele pentru aluat se framanta pana rezulta o coca elastica. Se lasa deoparte in bucatarie, doar pana pregatim umplutura.

Merele se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare, se presara deasupra zaharul, vanilia si scortisoara, se amesteca si e gata umplutura.

Aluatul se imparte in doua bucati.

Se intinde  prima foaie dupa ce infainam usor suprafata de lucru, apoi punem putina faina si pe sucitor si pe aluat.

Dupa ce am intins foaia( eu am intins-o direct pe foaia de copt), o asezam in tava, o intepam cu o furculita si deasupra punem merele.

Din nou intindem foaia de placinta, in acelasi mod si o rasturnam usor deasupra peste mere. Eu am intins-o tot pe foaia de copt, apoi am intors-o usor deasupra si am desprins coca cu grija. O intepam din loc in loc usor cu furculita.

Coacem placinta la 180 de grade pentru 40 de minute sau pana este rumenita frumos.

Se lasa la racit si se taie. Se poate taia si calduta, dar fiind vorba de o coca extrem de frageda nu se va taia perfect...si chiar nici nu e nevoie :)...caci este extraordinar de delicioasa :) Puteti alege sa o pudrati cu zahar pudra vanilat :)

Va invit sa o probati :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

ralu_ca 1

30.06.2014, 07:58

minunata !!!!

RuxyRux 1

19.01.2015, 21:59

Multumesc!

UrsanMihaela 1

02.02.2018, 18:08

este foarte buna in meniul zilei asa o placinta aromata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta frageda cu mere