Placinta frageda cu visina

de anisoara in Prajituri, 27 Iun 2010 | 13307 vizualizari

 

Cate clipe aveti , cand va intoarceti in copilarie si spuneti- “cat de mult mi-as dori acum o bucatica de placinta dulce , frageda si aromata cu visina,cirese sau pruna … placinta bunicii mele “ . Stiti , acum toti se staruie sa prepare multe bucate moderne , sanatoase… Da ,sunt destul de gustoase, sanatoase, dar gustul din copilarie , nu se compara cu nimic … aveti posibilitatea sa preparati singure aceste placinte , si nu numai, pentru ca vor urma cateva recete una dupa alta , din aluat dulce , fraged cu aroma si gustul din copilarie.

 

INGREDIENTE

  • aluat fraged dospit
  • visina
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu visina:

Aluatul se prepara dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/8664/aluat-fraged-dospit-reteta-pas-cu-pas.html

Pe o masa presarata cu putina faina se intinde o bucata de aluat cu lungimea putin mai mare decat lungimea tavii si latimea, undeva de 25-30 cm. Cu un cutit ascutit se taie fasii egale , opuse una de  alta.

Se adauga umplutura, in cazul de fata visina fara samburi, care , in prealabil , a fost scursa bine de sucul ei.

Se aduce o fasie de aluat taiat din stanga  spre dreapta, alta din dreapta spre stanga, asa incat sa se intersecteze sub un anumit unghi, si asa repetam cand dintr-o parte , cand din alta , pana ajunjem la capatul celalalt al placintei.

(Vezi poze)

 Placinta impletita se pune cu mare atentie  pe o tava unsa in prealabil cu ulei, si se lasa sa creasca , undeva la 25-30 minute.


Apoi , se unge atent cu o pensula , cu un amestec din galbenus de ou cu o lingurita de apa . Se coace in cuptorul incins, in prealabil, pana la temperatura de 170 C. timp de 25-30 de minute.

Din acest aluat  dospit , care l-am prezentat  mai sus se pot face 6 placinte de lungimea tavii  Gustul nu vi-l descriu, pentru ca pozele spun in locul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu visina" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Verdens Beste