Desert placinta greceasca- Bougatsa

de Catalina L in Dulciuri, 25 Mar 2017 | 4432 vizualizari

 

Astazi 25 martie este ziua nationala a Greciei.
„Hronia Polla se ollus, Ellines kai Roumani! La mulţi ani tuturor, greci şi români!“
Naţiunea elenă marchează astfel data oficială la care a izbucnit Revoluţia din 1821, care a proclamat independenţa ţării după 4 secole de stăptănire otomană.
„Revoluţia greacă de la 1821 a pornit din ţara noastră, iar asta ne face cu atât mai mândri că suntem greci născuţi în România“, arată Anton Traian Antoniadis, urmaş al unei vechi familii de comercianţi greci ai Constanţei, membru al Comunităţii Elene Elpis din Constanţa. 
În România, trăiesc la ora actuală 6.500 greci, cu precădere în judeţele din sud-estul ţării. Conform statisticilor, cea mai mare concentraţie de greci este în Dobrogea. 
Lista personalităţilor elene din România cuprinde nume răsunătoare - de la Ion Luca Caragiale la Jean Moscopol, de la Hariclea Haricli Darclėe la Nicholas Georgescu Roegen (părintele bioeconomiei), de la Radu Beligan la Jean Constantin.
Citeste mai mult: adev.ro/nlrr28
 
Cu aceasta ocazie, v-am pregatit o specialitate greceasca o placinta cu crema de gris si foi crocante, absolut delicioasa.
A fost adusa de imigrantii din Constantinopole si este extrem de populara la Thessalonique, in Macedonia cea mai întinsă regiune a Greciei
Se serveste de obicei la micul dejun pudrata cu zahar si cu scortisoara.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/placinta-greceasca-bougatsa.html

 

INGREDIENTE

  • 4 foi subtiri de placinta filo
  • 30 cl de lapte
  • 20 cl de smantana lichida
  • 90 g de gris
  • 1 ou
  • 1 lingura de coaja de portocala rasa
  • 30 g de unt
  • 60 g de zahar
  • 20 g de unt topit

Decor:

  • zahar pudra
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta greceasca- Bougatsa:

Puneti la incazit laptele cu smantana si zaharul.

Cand da sa fiarba, adaugati grisul treptat (in ploaie) si amestecati in continuu, pana cand se ingroasa si obtineti o crema.

Luati de pe foc si lasati sa se raceasca, adaugati untul.

Adaugati oul cand crema s-a racit si este numai un pic calduta, coaja de portocale rasa si amestecati bine cu un tel.


Se unge tava (20/25 cm) cu unt si se pune 1 foaie de placinta (lasati marginile sa depaseasca). Ungeti cu un pic de unt si puneti deasupra alta foaie. Repetati operatia.

Cand am pus cele 3 foi, punem crema de gris si aducem toate marginile spre mijoc.

Puneti deasupra foaia de placinta ramasa si ungeti-o cu un pic de unt topit,

Se coace placinta timp 15 - 20 de minute, la 200 °C.

Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si taiati in portii.

Pudrati cu zahar si scortisoara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta greceasca- Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni