Placinta in foi cu brinza de vaci

de anisoara in Dulciuri, 24 Ian 2010 | 49402 vizualizari

 

Aceasta placinta in foi si alte retete din acest aluat in foi, le prepar de 20 de ani si mi-au reusit mereu. Reteta este foarte usoara de preparat. Din start vreau sa spun ca gustul acestui aluat se deosebeste radical de cel aluat in foi, cumparat in magazine. NU se poate compara. Aluatul este foarte gustos, fraged , nu se simte gustul de aluat in foi – se simte ceva crocant si gustul umpluturii din placinta.

 

INGREDIENTE

  • aluat in foi
  • brinza de vaci 800 gr
  • 2 oua
  • sare
  • 1 ou pt uns placintele
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta in foi cu brinza de vaci:

aici este descrisa prepararea acestui aluat.


Am obtinut 4 bucati de aluat in foi. Dintr-o bucata de aluat se obtin 2 placinte cu lungimea tavei, adica din 4 bucati de aluat preparat in foi, vom obtine 8 placinte lungi, care se pot taia in sectiuni mai mici.


Intr-un vas se amesteca brinza de vaci ( scursa bine) ouale si putina sare. Sau daca doriti, preparati alta umplutura din brinza , stafide oparite in prealabil, o lingura- doua de zahar, putina sare si un ou.


Aluatul se scoate din frigider cu vreo 15-20 minute inainte de a fi intins, pentru ca sa se incalzeasca putin, si sa va fie mau usor la intins aluatul.


Se incalzeste cuptorul pina la temperatura de 2oo-220 C.


Se intinde fiecare bucata de aluat de o lungime mai mare decit lungimea taviei cu 10 cm si in latime de 25-30 cm. Se imparte aluatul dealungul in 2 parti egale si se repartizeaza implutura de brinza . vezi foto


Un secret, la care vreau sa va atrag atentia. Aluatul trebuie de intins usurel si repede, fara sa-l apasati tare. Daca veti apasa tare pe el nu veti obtine acest efect de aluat in foi.


Se ruleaza prima jumatate a aluatului cu implutura ,si se aseaza pe tava unsa cu putin ulei. Se ruleaza a doua jumatate a aluatului cu implutura, si la fel se pune cu atentie in tava.


Se procedeaza la fel cu toate cele 3 bucati de aluat in foi. In final veti obtine 8 placinte lunguiete. Aranjate in tava se taie cu cutitul ascutit perpendicular peste ele, dar nu pina la capat , ca sa le putem rupe mai bine dupa coacerea lor.


Se bate separat un ou si se unge cu o pensula pe toata suprafata placintelor.


Se pune tava in cuptorul incins bine pe scara din mijlocul cuptorului.


Se coc la foc initial - 7-10 minute, ca sa prinda o pojgita, apoi se scade focul pina la 160-170C si se mai coc inca 10 minute, dupa aceea, din nou se adauga temperatura mare de 200 C si se mai coc inca 5-8 minute, pina se rumenesc mai bine.


Se scot din cuptor, se lasa putin in tava sa se raceasca - cam 10 minute si se servesc la masa. Daca sau racit cu totul, pot fi incalzite in microunde.


Daca veti aranja in tava numai 6 sau 7 placinte, adica veti lasa putina distanta intre ele, ele se vor rumeni mai bine si vor fi mai crocante. Pe foto de sus placintele au fost coapte cu putina distanta intre ele. Pe celalata de jos, au fost coapte -una linga alta.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta in foi cu brinza de vaci 14687
retete culinare - Placinta in foi cu brinza de vaci 14688
retete culinare - Placinta in foi cu brinza de vaci 14689
retete culinare - Placinta in foi cu brinza de vaci 14690
retete culinare - Placinta in foi cu brinza de vaci 14691

COMENTARII (9)

anisoara 1

25.01.2010, 23:24

Cu toata placerea te servesc. Placinta cea cu varza calita - se primeste la nebunie de gustoasa si crocanta. Este cea mai reusita implutura pentru acest aluat. Am inteles ca esti prima Ileana .

Anastasia 1

15.02.2010, 22:12

arata atat de apetisant ,ca acum m-as pune la masa sa fac pacate la ora asta

elena1988 1

08.03.2011, 11:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI