Placinta in foi cu brinza de vaci

de anisoara in Dulciuri, 24 Ian 2010 | 50828 vizualizari

 

Aceasta placinta in foi si alte retete din acest aluat in foi, le prepar de 20 de ani si mi-au reusit mereu. Reteta este foarte usoara de preparat. Din start vreau sa spun ca gustul acestui aluat se deosebeste radical de cel aluat in foi, cumparat in magazine. NU se poate compara. Aluatul este foarte gustos, fraged , nu se simte gustul de aluat in foi – se simte ceva crocant si gustul umpluturii din placinta.

 

INGREDIENTE

  • aluat in foi
  • brinza de vaci 800 gr
  • 2 oua
  • sare
  • 1 ou pt uns placintele
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta in foi cu brinza de vaci:

aici este descrisa prepararea acestui aluat.

Am obtinut 4 bucati de aluat in foi.  Dintr-o bucata de aluat se obtin 2 placinte cu lungimea tavei, adica din 4 bucati de aluat preparat in foi, vom obtine 8 placinte lungi, care se pot taia in sectiuni mai mici.

Intr-un vas se amesteca brinza de vaci ( scursa bine) ouale si putina sare. Sau daca doriti, preparati alta umplutura din brinza , stafide oparite in prealabil, o lingura- doua de zahar, putina sare si un  ou.

Aluatul se scoate din frigider cu vreo 15-20  minute inainte de a fi intins, pentru ca sa se incalzeasca putin, si sa va fie mau usor la intins aluatul.  

Se incalzeste cuptorul pina la temperatura de 2oo-220 C.

Se intinde fiecare bucata de aluat de o lungime mai mare decit  lungimea taviei cu 10 cm si in latime de 25-30 cm. Se imparte aluatul dealungul in 2 parti egale  si se repartizeaza implutura de brinza . vezi foto

Un secret,  la care vreau sa va atrag atentia. Aluatul trebuie de intins  usurel si repede, fara sa-l apasati tare. Daca veti apasa tare pe el nu veti obtine acest efect de aluat in foi.

Se ruleaza prima jumatate a aluatului cu implutura ,si se aseaza pe tava unsa cu putin ulei. Se ruleaza a doua jumatate a aluatului cu implutura, si la fel se pune cu atentie in tava.

Se procedeaza la fel cu toate cele 3 bucati de aluat in foi.  In final veti obtine 8 placinte lunguiete. Aranjate in tava se taie cu cutitul ascutit perpendicular peste ele, dar nu pina la capat , ca sa le putem rupe mai bine dupa coacerea lor.

Se bate separat un ou si se unge cu o pensula pe toata suprafata placintelor.

Se pune tava in cuptorul incins bine pe scara din mijlocul cuptorului.

Se coc la foc initial - 7-10 minute, ca sa prinda  o pojgita, apoi se scade focul pina la 160-170C  si se mai coc inca 10 minute, dupa aceea, din nou se adauga  temperatura  mare de 200 C si se mai coc inca 5-8 minute, pina  se rumenesc mai bine.

Se scot din cuptor, se lasa putin in tava sa se raceasca - cam 10 minute si se servesc  la masa. Daca sau racit cu totul, pot fi incalzite in microunde.

Daca veti aranja in tava numai 6 sau 7 placinte, adica veti lasa putina distanta intre ele, ele se vor rumeni mai bine si vor fi mai crocante. Pe foto de sus placintele au fost coapte cu putina distanta intre ele. Pe celalata de jos, au fost coapte -una linga alta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta in foi cu brinza de vaci-0
Placinta in foi cu brinza de vaci-1
Placinta in foi cu brinza de vaci-2
Placinta in foi cu brinza de vaci-3
Placinta in foi cu brinza de vaci-4

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

anisoara

anisoara 1

25.01.2010, 23:24

Cu toata placerea te servesc. Placinta cea cu varza calita - se primeste la nebunie de gustoasa si crocanta. Este cea mai reusita implutura pentru acest aluat. Am inteles ca esti prima Ileana .

Anastasia

Anastasia 1

15.02.2010, 22:12

arata atat de apetisant ,ca acum m-as pune la masa sa fac pacate la ora asta

elena1988

elena1988 1

08.03.2011, 11:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12