Placinta insiropata, cu piersici

de merisor in Prajituri, 18 Iul 2013 | 5203 vizualizari

 

Este o nebunie de placinta care se poate manca in special rece tinuta la frigider.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6linguri zahar
  • 250 ml ulei
  • 400 gr iaurt
  • 1 pachet foi de placinta subtiri
  • 5 piersici mari
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Pentru sirop:

  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta insiropata, cu piersici:

In primul rand piersicile trebuie sa fie tari, se mentin bine si in timpul coacerii.

Facem intai siropul, ardem cele 6 linguri de zahar si cand este aproape topit adaugam apa fiarta si mai fasam pe foc pana la diluarea completa a zaharului, apoi stingem focul si adaugam esenta de rom.

Taiem piersicile in felii mai maricele si le scufundam in sirop, le lasam acolo pana pregatim blatul.

Pentru blat mai intai decongelam foietajul, apoi mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase, adaugam uleiul si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine.

Adaugam iaurtul in care am amestecat praful de copt si putina sare. Taiem foile de placinta asa rulate cum sunt, in fasii subtiri.

Pastram una sau doua foi pentru a le aseza in tava.

Ungem tava cu putin ulei, eu am folosit o tava de 24/30 cm, asezam foile oprite si turnam compozitia, apoi asezam fasiile de foietaj si le presam cu o lingura.

Adaugam feliile de piersici si dam la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Dupa expirarea timpului, scoatem placinta si turnam siropul deasupra, apoi lasam sa se raceasca si portionam.

Este foarte aromata, iar piersicile putin acrisoare.

 

 

 

TIPS-URI

1

Samburele piersicilor se desface usor trasand feliile cu cutitul si despicand fiecare felie in parte, introducand varful cutitului pe langa sambure.

2

Se pot inlocui piersicile cu nectarine, mandarine sau alte fructe, dar nu prea coapte.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245864
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245865
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245866
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245867
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245868
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245869
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245870
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245871
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245872
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245874
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245875
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245876
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245877
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245878
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245879
retete culinare - Placinta  insiropata, cu piersici 245880

COMENTARII (58)

Raluca57 1

18.08.2013, 09:35

Atat de aratoasa incat am facut-o imediat. Senzationala!!!! Deosebita!!! si se prepara f repede. Felicitari si multumesc!!!! Esti mare maestra!!!

merisor 1

18.08.2013, 20:49

Multumesc, Raluca!
Ma bucur mult ca ti-a placut!

Giana 1

06.06.2014, 15:45

Foarte interesanta prajitura, ce bine ca ai pus poze cu detalii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29