Placinta insiropata din foietaj si mere

de Merisor in Prajituri, 27 Ian 2014 | 7550 vizualizari

 

Este o placinta aromata cu multe mere si scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet cu foi pentru placinta(10 foi)
  • 1 kg mere acrisoare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30 gr unt pentru uns foile
  • Sirop din:
  • 1 lingura zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • sirop rezultat de la prepararea merelor
  • 2-3 linguri apa(in functie de siropul de mere rezultat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta insiropata din foietaj si mere:

Decongelam pachetul cu foi de placinta.

Intre timp ne ocupam de mere, le curatam si le dam pe razatoarea mare, apoi le punem intr-un vas pe foc impreuna cu scortisoara.

Le lasam cam 15 minute la foc mediu, pana se formeaza putin sirop, mestecand din cand in cand.

Rasturnam merele intr-o sita sa se scurga siropul rezultat si le lasam sa se raceasca.

Untul il lasam la temperatura camerei sa se inmoaie, chiar si topit este bun.

Ungem fiecare foaie de placinta cu unt si le asezam una peste alta.

Intindem merele la un capat al foilor si le rulam astfel incat umplutura de mere va ramane la mijloc, avand grija sa mai ungem cu unt dosul foii care se va rula.

Ungem o forma de guguluf cu putin unt si asezam ruloul de placinta in ea.

Coacem placinta la 180 de grade pentru 35 de minute.

Intre timp preparam siropul din zeama de la mere, apa , zahar, esenta si zaharul vanilat.

Fierbem aceste ingrediente pana la diluarea zaharului.

Lasam placinta in cuptor pana se usuca foile putin pe margini, apoi o scoatem din cuptor,turnam siropul deasu[pra si o mai dam 5 minute la cuptor.

Este foarte buna atat calda cat si rece, putin dulce si foarte aromata.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar de la sirop variaza in functie de cat de dulci sunt merele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta insiropata din foietaj si mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere (cu aluat facut in casa)