Placinta intinsa cu branza

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 1 Mar 2015 | 1056 vizualizari

 

Placinta intinsa a ramas desertul (sau aperitivul) preferat de ani de zile.Printre atatea retete de prajituri,majoritatea cu creme,placinta intinsa a ramas la fel de adorata cum era si pe vremea bunicilor.Pentru a o face, e nevoie de aceeasi rabdare de oetel care o aveau si bunicile noastre.Azi au aparut foile de placinta congelate care reduc din timpul de preparare a placintei.Am incercat si eu,dar nu se compara cu aluatul facut in casa si intins cu multa rabdare pana ajunge ca foita de tigara.Merita sa ne punem rabdarea la incercare pentru rezultatul final.
Si pentru ca e placinta cu branza,iar la provocarea Mistery box challenge de luna aceasta vedeta a fost branza de vaci,particip si cu aceasta reteta la provocare.Gazda de luna aceasta a fost Cristina Pana si a pus in cutie urmatoarele ingrediente: tarate,iaurt,cacao,ciuperci,oua,paste,carne de pui,ardei,ceapa,lapte praf.

Aici http://www.bucataras.ro/retete/placinta-intinsa-cu-dovleac-65805.html am explicat pe indelete modul de preparare si intinderea aluatului.Cu cat aluatul e intins mai subtire,cu atat placinta va fi mai fina.
Cat despre umpluturi,placinta asta e foarte versatila.

 

INGREDIENTE

  • Cu branza de vaci:
  • 300 gr branza de vaci,
  • 1 galbenus de ou,
  • 150 gr zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • coaja de lamaie,
  • cateva stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta intinsa cu branza:

Branza se freaca bine cu galbenusul si cu zaharul. Se adauga stafidele si aromele. Aceasta pasta se intinde pe foaia intinsa, se ruleaza si se da la cuptor. Cand e gata se pudreaza cu zahar pudra.

Cu branza telemea

Branza trebuie sa fie un pic mai uscata.Se rade pe toata suprafata foii intinse. Deasupra se presara marar tocat. Se ruleaza si se da la cuptor.

 

TIPS-URI

1

La fel de delicioasa este placinta cu varza acra calita.

2

Ca desert se poate umple cu mere, dovleac, nuci, mac, visine, gem

COMENTARII (2)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.03.2015, 10:50

Si totusi cum se face aluatul??

Retete cu Margareta Cismasiu

Retete cu Margareta Cismasiu 1

01.03.2015, 12:54

Am editat.Scuze,mi-a scapat linkul.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!