Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars

de laura_n in Slow Cooking, 9 Sep 2015 | 1326 vizualizari

 

Sunt convinsa ca veti spune: oaaa, cate calorii! Dar sunt convinsa ca va va duce cu gandul la celebra baclava sau sarailie, si veti spune yuuum!
Miroase perfect, iar despre gust nu mai vorbesc! Este o bomba calorica, insa putem savura o bucatica, plus ca o data pe an imi permit luxul acesta dulce :))))
Inca o data, Crock Pot Slow Cooker mi-a fost alaturi si a "tors" frumos, cum imi place mie sa zic.
Am facut separat un sirop de zahar ars si l-am turnat direct in vasul aparatului. Sfaraia inca, emanand o aroma placuta de nuci coapte, zahar ars.
Multumesc Crock Pot pentru asa aparat grozav!

 

INGREDIENTE

  • - 1 pachet foi de placinta
  • - 300 g miez nuca
  • - 80 g zahar cu melasa
  • - 50 g ciocolata neagra
  • - 20 ml whisky bun
  • - cuisoare
  • - coaja portocala
  • - unt
  • - ulei de floarea soarelui
  • - 200 gr zahar brut
  • -100 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars:

In vasul robotului de tocat, punem miezul de nuca, zaharul cu melasa, ciocolata bucatelita, cuisoarele si taria. Tocam pana devine marunta compozitia.

Topim untul.

Desfacem pachetul de foi, ungem 3-4 foi cu unt topit, presaram umplutura de nuca, rulam subtire.

In vasul aparatului de gatit, ungem cu putin ulei de floarea soarelui.

Asezam rulourile de placinta, pana acoperim intreaga suprafata a vasului. Radem coaja de portocala. Spalati bine inainte portocala, cu apa fierbinte si cu ajutorului unui burete abraziv.

Conectam aparatul de gatit Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l la o sursa de curent,  selectam modul High si durata de 1 ora. Acoperim vasul si lasam sa gateasca.

Intre timp, punem pe foc o craticioara cu 200 de zahar brut si o canita mica de apa. lasam sa fiarba pana devine lipicios, dam deoparte.

Dupa ce aparatul Crock Pot a incheiat programul de gatit, trece automat pe functia de pastrare la cald.

Deconectam aparatul, turnam siropul peste placinta, direct in vas si lasam la racit acolo.

Servim cu un ceai sau limonada!

 

TIPS-URI

1

la astfel de placinte, am un singur pont: atentie la miezul de nuca, sa nu se strecoare vreo coaja de nuca :)))))

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars 400039
retete culinare - Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars 400040
retete culinare - Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars 400041
retete culinare - Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars 400042
retete culinare - Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars 400043
retete culinare - Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars 400044
retete culinare - Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars 400045
retete culinare - Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars 400046

COMENTARII (23)

T I M E A 1

09.09.2015, 22:39

MOKUSKA 1

10.09.2015, 09:43

miki_a 1

10.09.2015, 15:41

Cum arata de bine!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D