Placinta melc cu dovleac

de violeta30 in Dulciuri, 1 Feb 2015 | 4371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • > 1 dovleac para potrivit (eu imi pregatesc mereu la congelator si pun in punga exact pentru o placinta) calit cu un cubulet de unt, zahar (dupa gust) si 2 pliculete de zahar vanilat
  • > coca (am facut chifle cu unt si am oprit coca pentru placinta - http://www.bucataras.ro/retete/chifle-cu-unt-68267.html) sau foi de placinta cumparate
  • > ulei pentru uns foaia
  • > zahar
  • > faina pentru foaie (daca cumparati foi nu mai e nevoie)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta melc cu dovleac:

Am impartit coca in 4 bilute mai mici, apoi am intins fiecare biluta in foi subtiri, pe care le-am uns cu ulei, am presarat zahar si am pus dovleacul calit pe toata suprafata foii in strat subtire, apoi am rulat foaia cat mai strans (trebuie sa te misti repede ca se inmoaie foaia si nu o mai poti lua de pe masa de lucru). Se formeaza rotund, in forma de melc, punand fiecare rulou in continuarea celuilalt. Se introduce in cuptorul incins la foc potrivit pana se rumeneste. Se lasa la racit si apoi se pudreaza. Se taie dupa cum doriti.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Se poate inlocui dovleacul cu branza, mere, gutui sau dulceata.

2

Daca folosesti dovleac de la congelator se caleste putin inainte pentru ca e foarte zemos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta melc cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu dovleac si nuca