Placinta pufoasa cu mere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 5 Dec 2015 | 1728 vizualizari

 

Mai stiti cornurile alea pufoase inspirate din reteta minunata a diacontei? Iaca, am facut si placinta din aluatul ala si tare buna a iesit. Data viitoare cred ca incerc si cozonac. Placinta este si pentru Mos Craciun, pe care il astept cu drag inca de pe acum :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina;
  • un plic de drojdie uscata (7 g);
  • un praf de sare;
  • 5 linguri zahar;
  • o lingurita cu scortisoara;
  • 3 oua;
  • 5 linguri ulei;
  • 300 ml lapte caldut.
  • Umplutura:
  • 600 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 60 g zahar;
  • jumatate de lingurita de scortisoara macinata.
  • In plus:
  • ulei pentru uns masa de lucru si pentru uns tava;
  • 4-5 linguri de faina pentru pus pe masa de lucru si pentru framantat;
  • doua galbenusuri + doua linguri lapte pentru uns;
  • o lingura de zahar pentru presarat pe deasupra;
  • tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta pufoasa cu mere:

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc si se adauga laptele caldut, uleiul si ouale. Se omogenizeaza totul, apoi se acopera castronul cu o punga peste care se pune un prosop si se lasa la crescut la loc cald.

Merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie, se pun intr-o cratita, se amesteca cu zaharul si se calesc, amestecand din cand in cand pana cand scade zeama pe care au lasat-o initial. La final se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara macinata. Se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Cand coca a crescut, se unge masa de lucru cu ulei. Se pune incet aluatul pe masa si se mai framanta cu 4-5 linguri de faina, apoi se imparte in doua.  Se ia o jumatate de aluat si se intinde in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, iar peste el se adauga merele caldute. Se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei cealalta jumatate de aluat cu ajutorul unui sucitor uns cu ulei, se ruleaza pe sucitor, apoi se pune cu grija peste merele din tava.Se unge placinta cu galbenusurile amestecate cu lapte, apoi se presara zahar.

Se baga tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se asteapta sa se raceasca, apoi se poate servi.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta pufoasa cu mere-0
Placinta pufoasa cu mere-1
Placinta pufoasa cu mere-2
Placinta pufoasa cu mere-3
Placinta pufoasa cu mere-4
Placinta pufoasa cu mere-5
Placinta pufoasa cu mere-6
Placinta pufoasa cu mere-7
Placinta pufoasa cu mere-8
Placinta pufoasa cu mere-9
Placinta pufoasa cu mere-10
Placinta pufoasa cu mere-11
Placinta pufoasa cu mere-12
Placinta pufoasa cu mere-13

COMENTARII (24)

Valclaudia 1

07.12.2015, 19:22

Nota zece!

Andra_Constantinescu 1

07.12.2015, 19:33

Multumesc tuturor!

Aletta 1

08.12.2015, 10:08

Yammyyy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20