Placinta rapida cu visine

de Ksenya in Prajituri, 6 Mar 2015 | 18428 vizualizari

 

Se face foarte repede .Buna -buna!

 

INGREDIENTE

  • 800 g visine decongelate si curatate de samburi,sau un borcan de 800 g cu visine, vezi reteta .http://www.bucataras.ro/retete/visine-la-borcan-63300.html
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri de unt topit la bain marie
  • 9 linguri faina + 1 lingura pentru pudrat visinele
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rapida cu visine:

Dam drumul la cuptor la temperatura de 180 grade.

Visinele, curatate de samburi si decongelate sau le desfacem borcanul si le lasam la scurs intr-o sita.  Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile, zaharul vanilat si sarea. Apoi cu o spatula incorporam treptat jumatate din faina 5 linguri si 3 linguri unt, si apoi cealalta parte de faina si untul ramas, avand grija sa pastram o lingura pentru visine.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, visinele le pudram cu faina si le asezam peste aluat. Dam la cuptor pentru 30 minute pana devine suprafata prajiturii aurie. Oprim cuptorul si lasam la racit in voie.

Cand s-a racit, pudram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

pentru a obtine o spuma de albusuri tare si pufoase,recomand : castronul si paletele de la mixer sa fie foarte bine degresate

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta rapida cu visine 369967
retete culinare - Placinta rapida cu visine 369968
retete culinare - Placinta rapida cu visine 369969
retete culinare - Placinta rapida cu visine 369970
retete culinare - Placinta rapida cu visine 369971
retete culinare - Placinta rapida cu visine 369972
retete culinare - Placinta rapida cu visine 369973
retete culinare - Placinta rapida cu visine 369974
retete culinare - Placinta rapida cu visine 369975
retete culinare - Placinta rapida cu visine 369976

COMENTARII (25)

andipanda 1

08.03.2015, 17:24

Am vrut sa pun o intrebare,dar m-am razgandit,si,deoarece aveam de mult o punga de visine intregi congelate care ma incurca,am facut reteta asa cum e data.Concluzii:1.Intrebarea ramane:fara praf de copt?Cuptorul meu iese din discutie,e verficat,e,bun,180 grade au fost,nu mi-a placut cum a crescut fara praf de copt.2.La gust nu e rea,dar,la cate oua si cat unt se pun,crede-ma este necompetitiva.Sunt retete de aluat pt.genul asta la fel de rapide,mult mai ieftine si mai pufoase.3.Am citit toate comentariile inainte sa o fac,dar in afara de foarte buna,buna,buna,se termina repede plus desenele animate de rigoare nu am gasit.E clar ca nimeni nu o facuse,iar comentariile erau postate intr-o pauza publicitara dintre 2 telenovele.Cu toata prietenia,Ksenya,asta nu.

Ksenya 1

08.03.2015, 20:31

Andipanda,prajitura de fata este intocmai facuta dupa cantitatile date de mine.
Da,cum bine ai observat este FARA praf de copt,nu necesita praf de copt.Acum , undeva ai gresit , cred ca n-ai batut suficient albusurile si s-au lasat, trebuie sa fie o spuma tare ,cum e cea din imaginea mea , ori cuptorul nu a fost preincalzit , sau visinele nu au fost scurse . Imi pare rau ,e un simplu pandispan n-are cum sa nu-ti iasa. Succes! Astept s-o reusesti. Sunt aici sa te ajut pana iti iese Multumesc de trecere!

Oana 1

08.04.2015, 16:41

Andipanda, nu vad de ce nu ai pune praf de copt, daca zici ca nu a iesit fara...mereg si cu si fara...am si eu retete de pandispan in genul asta fara praf de copt...Succes data viitoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18