Desert prajitura rapida cu visine

de Ksenya in Prajituri, 6 Mar 2015 | 37899 vizualizari

 

Se face foarte repede! Buna -buna!

 

INGREDIENTE

  • 800 g visine decongelate
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri de unt topit la bain marie
  • 9 linguri faina + 1 lingura pentru pudrat visinele
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida cu visine:

Dam drumul la cuptor la temperatura de 180 grade.

Visinele curatate de samburi si decongelate le lasam la scurs intr-o sita. Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile, zaharul vanilat si sarea. Apoi, cu o spatula, incorporam treptat jumatate din faina si unt, apoi cealalta parte de faina si untul ramas, avand grija sa pastram o lingura de faina pentru visine.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, visinele le pudram cu faina si le asezam peste aluat. Dam la cuptor pentru 30 minute pana prajitura devine aurie. Oprim cuptorul si o lasam la racit.

Cand s-a racit o pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Puteti folosi visine decongelate si curatate de samburi sau un borcan de 800 g cu visine, vezi reteta aici.

2

Pentru a obtine o spuma de albusuri tare si pufoase recomand ca paletele de la mixer si castronul sa fie foarte bine degresate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Oana 1

08.04.2015, 16:41

Andipanda, nu vad de ce nu ai pune praf de copt, daca zici ca nu a iesit fara...mereg si cu si fara...am si eu retete de pandispan in genul asta fara praf de copt...Succes data viitoare

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:54

Foarte buna si cu caise si zmeura, ca visine nu avem...

Rahela Velicu 1

07.12.2021, 22:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza si visine