Plăcintă răsucită de post

de diaconta in Prajituri, 6 Dec 2013 | 4330 vizualizari

 

In zilele de post prefer să pregătesc ceva în casă decât să cumpăr produse care numai de post nu se dovedesc a fi.Si dacă tot mă bântuia împletitura asta,am zis s-o prestez.A ieşit bine dat fiind că e un aluat de post,dar mi s-a părut puţin cam moale şi greu de lucrat.Pozele sunt urâte,ca la ora aceea nu prea mai aveam lumina bună

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml apa minerala
  • 2 linguri zahar
  • 70 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata(1 plic)
  • Sare
  • Zahar brun,scortisoara ,ulei si gem de caise pentru uns foile
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
  • O lingura miere de albine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă răsucită de post:

Faina am cernut-o împreuna cu sarea si am pus-o într-un vas adânc.In mijloc am facut o adâncitura în care am pus drojdia,o lingurita de zahar si putina apa minerala calduta.

Am tras putina faina peste drojdie si am lasat-o sa dospeasca.

Am adaugat restul de zahar,vanilie si coaja de lamaie,apoi am început sa framânt punând apa minerala calduta câte putin.

Daca ati pus prea multa apa,mai adaugati faina,daca în schimb e prea tare aluatul,mai puneti apa.

La final am adaugat uleiul si am framântat pâna ce aluatul a devenit elastic si s-a desprins de pe vas.

Am lasat la dospit în loc caldut pâna si-a dublat volumul.

Am împartit în 3 parti egale si am întins 3 foi rotunde cu diametrul destul de mare,cat sa încapa în tava mare a aragazului.

Prima foaie am uns-o cu ajutorul unei pensule cu ulei,am presarat zahar brun si scortisoara.

Am asezat deasupra cea de-a doua foaie pe care am uns-o cu gem de caise.

Peste aceasta foaie,am asezat a treia foaie.

Cu ajutorul unui cutter,am taiat diametre,împartind mai întâi în patru,apoi în 12 parti.

Atentie însa sa lasati marginile exterioare ale cercului nedecupate.

Am desprins cate o raza de aluat taiat si am rasucit-o,pâna le-am rasucit pe toate,lipindu-le la mijlocul cercului.

Va ramâne loc între bucati,dar acesta se va umple dupa ce mai lasam la dospit 15 minute.

Am încalzit cuptorul la 200 de grade,am uns placinta cu ulei si am presarat zahar brun deasupra.

Am pus tava la cuptor.

Dupa 10 minute am redus focul la 180 de grade.

Dupa înca20 de minute am scos placinta si am uns-o cu miere de albine.

In total am tinut-o la cuptor 40 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă răsucită de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (27)

simona72 1

07.12.2013, 22:38

Foarte, foarte frumoasa!!

Geanina87 1

10.12.2013, 09:01

Madelline 1

12.02.2014, 00:38

interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat ras (de post)