Placinta rulata cu mere

de Julie in Prajituri, 4 Oct 2011 | 3688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat: 
  • 10 linguri ulei,
  • 7 linguri apa minerala,
  • 1 lingura otet, 
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingura zahar,
  • 200 g faina.
  • Umplutura: 
  • 1 kg mere,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 2 linguri ulei,
  • scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulata cu mere:

Aluat:

Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta bine. Aluatul obtinut, se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.

Umplutura:

Merele rase se calesc pana se inmoaie, impreuna cu zaharul, uleiul si scortisoara.

Asamblarea:

Aluatul se scoate de la frigider, se framanta din nou si se intinde in foaie subtire. Se aseaza umplutura si se ruleaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se aseaza rulada si se coace 25-30 minute, in cuptorul deja incins. Se serveste rece, pudrata cu zahar farin.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta rulata cu mere 127623
retete culinare - Placinta rulata cu mere 127624
retete culinare - Placinta rulata cu mere 127625

COMENTARII (16)

kamy 1

04.10.2011, 13:19

mmmmm

alinutzika 1

04.10.2011, 15:40

ce deliciu

adry88 1

09.10.2011, 10:38

arata tare bn si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: