Placinta ruseasca cu branza

de CarmenBlue in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 738 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Ksenya si pentru ca noi suntem mari iubitori de branza, am incercat-o si bine am facut. Familia mea a fost foarte incantata, in sensul "Sa mai faci, mami!"
Multumesc Ksenya!

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci (galetusa Pilos)
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 5 linguri iaurt grecesc sau smantana
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g stafide optional (noi nu folosim, ca nu le plac)
  • un varf de cutit sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca cu branza:

(Daca va plac stafidele, acum se pun la inmuiat. Eu am sarit pasul acesta pentru ca nu le plac copiilor.)

Se pune grisul intr-un castron cu iaurtul (sau smantana), se amesteca si se lasa deoparte minim 30 minute.

Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema, daca e cazul. Branza pe care am folosit-o eu este deja cremoasa si nu a fost necesar acest pas.

Ouale se bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.Se amesteca cu crema de branza, se adauga si amestecul de gris cu iaurt/smantana, (si stafidele scurse de apa si uscate pe un servet).

Se toarna intr-o forma termorezistenta, nu prea mare, unsa cu unt. Se da la cuptorul preincalzit  la 180 grade/foc potrivit si se lasa 30-40 min.

Se serveste calduta sau rece, pudrata cu zahar sau nu.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In reteta originala, Ksenya spune ca se serveste cu smantana si cu ceai negru!

2

In reteta erau 3 linguri de zahar, eu am pus 4 pentru ca ai mei prefera ceva mai dulce.

RETETA IN IMAGINI

Placinta ruseasca cu branza-0
Placinta ruseasca cu branza-1
Placinta ruseasca cu branza-2
Placinta ruseasca cu branza-3
Placinta ruseasca cu branza-4
Placinta ruseasca cu branza-5

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

16.10.2015, 15:52

un deliciu!

Bunica 1

16.10.2015, 16:40

Bună rău!

Ksenya 1

19.10.2015, 09:43

Sa va fie de bine! Ma bucur ca a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04