Placinta ruseasca cu branza si stafide

de Corinuta in Dulciuri, 4 Sep 2015 | 6017 vizualizari

 

Buna tare placinta asta. De cand a "aparut" pe sait a devenit unul din deserturile preferate, cred ca nici clatite nu fac la fel de des :)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 g smantana 30% grasime
  • 3 linguri de gris (cu varf)
  • 3-4 linguri zahar alb sau brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 g branza dulce
  • 70 g stafide
  • unt ptr uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca cu branza si stafide:

Se amesteca bine smantana cu grisul intr-un bol si se lasa asa cam 30 de minute. Stafidele se pun la inmuiat in apa calda.

Se unge cu unt o tava rotunda sau dreptunghiulara in care o sa coacem placinta.

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Puteti adauga si un praf de sare. Se adauga branza, se mai mixeaza putin, se adauga smantana cu grisul, iar la sfarsit stafidele scurse bine de apa.

Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos.

Se pudreaza cu zahar, daca doriti mai dulce. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Gicuta 1

07.09.2015, 07:29

Cris2711 1

12.09.2015, 17:29

Corinutz,a cata reteta este care o probez de la tine?E la cuptor ,doar ca am pus cirese pentru ca stafide nu mananca a mea jumatate )))

Corinuta 1

14.09.2015, 11:29

) foarte bine Crisule, probeaza-le pe toate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac