Placinta rustica cu carne si susan

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2016 | 4733 vizualizari

 

O placinta minunata, cu-un aluat care se topeste in gura de fraged si un gust senzational! 

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 225 gr. unt gras( 82%)
  • 250 gr. faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • un sfert de lingurita sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de usturoi
  • un praf de turmeric
  • faina si amidon pentru intins foile

Umplutura:

  • 620 gr. piept de pui( un piept mare)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita ulei masline( ulei cu oregano am pus eu)
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • un praf de piper
  • un praf de turmeric
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingurita amidon
  • o lingura pesmet
  • 1 lingurita mustar
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • 3 linguri susan pentru presarat deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rustica cu carne si susan:

Aluatul se prepara usor; untul rece se taie in bucati si se amesteca cu restul ingredientelor, apoi se framanta un aluat pana la omogenizare, se infoliaza si se da la rece pentru 30 de minute.

Intre timp se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si apoi se amesteca cu oul, mustarul, uleiul de masline, amidonul si pesmetul, apoi cu sare, piper, turmeric.

Intr-o tigaie se incinge uleiul( cele 3 linguri), apoi se  caleste compozitia la foc mic pana se albeste, apoi se raceste complet( eu am pus vasul la rece).

Aluatul se scoate de la rece si se pune pe suprafata de intins bine infainata, la fel de bine infainam si sucitorul.

Aluatul se imparte in 5 bucati egale.

Fiecare bucata se intinde subtire, cat de subtire se poate, veti vedea ca la un moment dat va da se se rupa, atunci nu mai insistati.

Pentru a intinde usor foile eu am pus pe suprafata de intins si faina  si amidon. Cand am simtit ca se lipeste am ridicat aluatul usor si am pus sub el din nou faina si amidon, apoi am continuat sa intind.

Pentru inceput am intins foaia intr-un dreptunghi, apoi am intors-o pe cealalta parte si am intins-o pana la capat cat am putut de subtire.

Compozitia de carne am impartit-o in cinci parti.

La baza de jos a fiecarei foi am pus umplutura si apoi am rulat strans si am asezat fiecare rulou in tava tapetata clasic cu unt si faina.

Am procedat la fel cu restul foilor.

Am batut 3 galbensuri si am pensulat placinta pe toata suprafata. Am presarat susanul.

Placinta mea a stat la cuptorul incins  la 180 de grade timp de 40 de minute. Cand a fost gata, am taiat-o calda.

Noi am mancat-o cu ceapa rosie...o nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu carne si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

01.03.2017, 08:31

Multumeeeeeesc!

MiaMya 1

03.03.2017, 13:54

Votat aici ,mai este si un alt link?

RuxyRux 1

03.03.2017, 15:19

Trebuie votat in cadrul concursului, multumesc muuuult Mia!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv