Placinta sarata cu branza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2013 | 9246 vizualizari

 

O placinta usoara pt mic dejun s-au cina.... Daca tot m-au incintat cei de la Delaco am hotarit sa le probez produsele..

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • 1 cutie brinzica si smintina cu masline verzi de la Delaco
  • 50 gr brinza proaspata Delaco
  • 150 gr cas de oaie
  • 150 gr telemea de oaie
  • 1 cutie iaurt grecesc Pilos 400 gr
  • 4 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura amidon alimentar
  • coditele de la 1 legatura ceapa verde
  • 2 linguri seminte dovleac
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • pt deasupra :
  • 1 cutie iaurt grecesc Pilos 400 gr
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 1-2 oua
  • 2 linguri seminte dovleac prajite
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu branza:

Pregatiti compozitia de brinza pt placinte: sfarimati casul sau dati-l pe razatoare daca este mai uscat, adaugati brinzeturile de la cutie, brinza telemea o dati pe razatoare, adaugati ouale si amestecati compozitia. Adaugati si restul de ingrediente pt umplutura: iaurtul, ceapa taiata feliute, pesmetul, amidonul si semintele, amestecati compozitia si potriviti de sare.

Pregatim o tava pt placinte, o ungem cu ulei si o punem la indemina. Luam o foaie de placinta o ungem cu ulei, adaugam alta foaie de placinta, o ungem si pe asta cu ulei si punem cam 3-4 linguri mari din compozitia cu brinza. Intindeti brinza pe toata suprafata foii de placinta, rulati, cind ajungeti la mijloc adunati putin capetele si apoi rulati pina la final.

Puneti placinta rulata in tava si procedati la fel si cu restul foilor. Dupa ce le-ati terminat, amestecati iaurtul grecesc cu laptele si-l turnati peste placinte. Dati tava la cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute, puneti un ou batut peste placinte, presarati semintele de dovleac prajite si mai puneti un ou batut peste seminte. Presarati putina sare si mai dati la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Serviti ca atare sau cu o cana de lapte sau iaurt.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

folositi foi de placinte de bune calitate, sa nu fie rupte

2

pt un gust mai bogat mai adaugati masline verzi taiate, eu nu am avut

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu crema de branza