Placinta sarata cu branza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2013 | 5800 vizualizari

 

O placinta usoara pt mic dejun s-au cina.... Daca tot m-au incintat cei de la Delaco am hotarit sa le probez produsele..

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • 1 cutie brinzica si smintina cu masline verzi de la Delaco
  • 50 gr brinza proaspata Delaco
  • 150 gr cas de oaie
  • 150 gr telemea de oaie
  • 1 cutie iaurt grecesc Pilos 400 gr
  • 4 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura amidon alimentar
  • coditele de la 1 legatura ceapa verde
  • 2 linguri seminte dovleac
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • pt deasupra :
  • 1 cutie iaurt grecesc Pilos 400 gr
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 1-2 oua
  • 2 linguri seminte dovleac prajite
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu branza:

Pregatiti compozitia de brinza pt placinte: sfarimati casul sau dati-l pe razatoare daca este mai uscat, adaugati brinzeturile de la cutie, brinza telemea o dati pe razatoare, adaugati ouale si amestecati compozitia. Adaugati si restul de ingrediente pt umplutura: iaurtul, ceapa taiata feliute, pesmetul, amidonul si semintele, amestecati compozitia si potriviti de sare.

Pregatim o tava pt placinte, o ungem cu ulei si o punem la indemina. Luam o foaie de placinta o ungem cu ulei, adaugam alta foaie de placinta, o ungem si pe asta cu ulei si punem cam 3-4 linguri mari din compozitia cu brinza. Intindeti brinza pe toata suprafata foii de placinta, rulati, cind ajungeti la mijloc adunati putin capetele si apoi rulati pina la final.

Puneti placinta rulata in tava si procedati la fel si cu restul foilor. Dupa ce le-ati terminat, amestecati iaurtul grecesc cu laptele si-l turnati peste placinte. Dati tava la cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute, puneti un ou batut peste placinte, presarati semintele de dovleac prajite si mai puneti un ou batut peste seminte. Presarati putina sare si mai dati la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Serviti ca atare sau cu o cana de lapte sau iaurt.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

folositi foi de placinte de bune calitate, sa nu fie rupte

2

pt un gust mai bogat mai adaugati masline verzi taiate, eu nu am avut

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta sarata cu branza 232109
retete culinare - Placinta sarata cu branza 232110
retete culinare - Placinta sarata cu branza 232111
retete culinare - Placinta sarata cu branza 232112
retete culinare - Placinta sarata cu branza 232113
retete culinare - Placinta sarata cu branza 232114
retete culinare - Placinta sarata cu branza 232115
retete culinare - Placinta sarata cu branza 232116
retete culinare - Placinta sarata cu branza 232117
retete culinare - Placinta sarata cu branza 232118
retete culinare - Placinta sarata cu branza 232119
retete culinare - Placinta sarata cu branza 232120
retete culinare - Placinta sarata cu branza 232121
retete culinare - Placinta sarata cu branza 232122

COMENTARII (30)

Lavinia 1

31.05.2013, 10:46

O bunatate

cristeena20 1

31.05.2013, 17:04

wow..minunata!!!!!

simona72 1

31.05.2013, 17:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25