Placinta sarata cu branza de vaci

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2014 | 705 vizualizari

 

O gustare perfecta

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojidie uscata
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • Pt umplutura :
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 lingurite chimen
  • 150-200 gr branza telemea
  • Pt uns :
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu branza de vaci:

Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia, adaugam si 2 linguri de faina si lasam pentru vreo 15 mninute sa creasca la loc calduros.

Restul de fain ail punem intr-un castron si in mijlocul lui turnam amestecul de mai sus, adaugam si putina sare si uleiul dupa care ne apucam de framantat . O sa trebuiasca sa mai puneti un pic de apa . Trebuie sa avem un aluat pufos care nu se lipeste de maini.Acoperim totul cu un prospo si lasam 40 minute la dospit , trebuie sa creasca .

Branza de vaci o maruntim cu furculita , telemeau o razuim si punem si chimenul. Amestecam bine si lasam deoparte pana cand aluatul este dospit.

Intindem aluatul nu foarte subtire dar sa fie cel putin de marimea tavii in care dorim sa-l punem ( o tava cu diametru de 20 am folosit eu ) .

Asezam aluatul in tava , daca este intins mai mult decat tava lasam sa cad ape peretii tavi , si punem umplutura de branza . Cu spatele unei linguri apasam usor , si aducem marginile aluatului peste umplutura.

Vom unge totul cu un ou batut cu furculita si dam la cuptor preincalzit, cam 40 minute.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta sarata cu branza de vaci 301916
retete culinare - Placinta sarata cu branza de vaci 301917
retete culinare - Placinta sarata cu branza de vaci 301918
retete culinare - Placinta sarata cu branza de vaci 301919
retete culinare - Placinta sarata cu branza de vaci 301920
retete culinare - Placinta sarata cu branza de vaci 301921
retete culinare - Placinta sarata cu branza de vaci 301922
retete culinare - Placinta sarata cu branza de vaci 301923

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

06.03.2014, 13:49

buna buna

JulyCris 1

06.03.2014, 18:47

laura_n 1

07.03.2014, 15:31

mai mult decat perfecta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18