Placinta sarata cu branza de vaci

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2014 | 3684 vizualizari

 

O gustare perfecta

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojidie uscata
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • Pt umplutura :
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 lingurite chimen
  • 150-200 gr branza telemea
  • Pt uns :
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu branza de vaci:

Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia, adaugam si 2 linguri de faina si lasam pentru vreo 15 mninute sa creasca la loc calduros.

Restul de fain ail punem intr-un castron si in mijlocul lui turnam amestecul de mai sus, adaugam si putina sare si uleiul dupa care ne apucam de framantat . O sa trebuiasca sa mai puneti un pic de apa . Trebuie sa avem un aluat pufos care nu se lipeste de maini.Acoperim totul cu un prospo si lasam 40 minute la dospit , trebuie sa creasca .

Branza de vaci o maruntim cu furculita , telemeau o razuim si punem si chimenul. Amestecam bine si lasam deoparte pana cand aluatul este dospit.

Intindem aluatul nu foarte subtire dar sa fie cel putin de marimea tavii in care dorim sa-l punem ( o tava cu diametru de 20 am folosit eu ) .

Asezam aluatul in tava , daca este intins mai mult decat tava lasam sa cad ape peretii tavi , si punem umplutura de branza . Cu spatele unei linguri apasam usor , si aducem marginile aluatului peste umplutura.

Vom unge totul cu un ou batut cu furculita si dam la cuptor preincalzit, cam 40 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si spanac