Placinta sarata cu telemea si masline

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2013 | 7663 vizualizari

 

Astazi, renunt la dulciuri, in favoarea unei placinte sarate si picante! De fapt, oricand as renunta la ceva dulce pentru ceva sarat si picant, iar azi cu atat mai mult cu cat abia am scos din cuptor ceva ce miroase grozav!
Va invit la o portie tare apetisanta al carei gust se cere stins cu o bere buna si rece, mai ales ca inca e vara!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi placinta
  • 200 gr telemea sarata
  • 100 gr ricotta
  • 200 gr iaurt gras
  • 2 oua
  • 10 masline fara samburi
  • oregano
  • 3 lg ulei masline
  • 1 ou batut pentru uns
  • sare de mare cu condimente
  • boia iute
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu telemea si masline:

Intr-un castron, punem branza si cu ajutorul unei furculite, o faramitam grosier. Adaugam iaurtul, ouale, si amestecam bine. Adaugam maslinele pe care le feliem si presaram oregano si boia iute. La sfarsit adaugam putin ulei masline si amestecam toata compozitia.

Pornim cuptorul si pregatim o tava cu hartie de copt.

Intindem doua - trei foi placinta, intindem jumatate din compozitie si o uniformizam. Incepem apoi sa rulam foile si punem placinta rulata in tava de copt.

Intindem alte doua - trei foi, punem restul de compozitie de branza, uniformizam si rulam. Punem cea de-a doua placinta langa cealalta, ungem placintele cu ou batut si rasnim un pic de sare cu condimente.

 Bagam tava in cuptorul incins, la foc mediu. Lasam sa se coaca cam 30 minute, poate un pic mai mult ca sa se rumeneasca frumos. O lasam un pic sa se raceasca, apoi o portionam, servim o portie si stingem cu bere, daca avem :))

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

se poate folosi unpachet intreg de foi, eu am folosit cealalta jumatate de foi pt o placinta dulce.

3

data viitoare o sa includ si niste marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu telemea si masline" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda