Placinta sarata cu zucchini

de T I M E A in Mancaruri de legume, 20 Oct 2013 | 2341 vizualizari

 

Dovlecelul si zucchini legume din aceeasi familie, se afla in topul preferintelor mele cand vine vorba de legume gatite. Si sper sa ma credeti pe cuvant ca am facut o placinta sarata demetiala. Aluat usor de paine, legume proaspete din gradina si ceva oua de casa, e tot ce va trebuie pentru a pregati o cina super gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina alba
  • 100 gr faina neagra
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 170-200 ml apa
  • Pentru umplutura:
  • 1 dovlecel sau zucchini
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri sos chili
  • 1 ou + 1 albus de ou
  • sare si piper
  • Pentru uns: un galbenus de ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu zucchini:

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml lapte caldut si lasam la dospit 10 minute. 

Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta. Terminam de framantata cand aluatul nu se mai lipeste de degete.

Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru 45-60 minute. In acest timp e numai bine sa ne ocupam de umplutura.

Curatam zucchini si il taiem felii apoi il saram si piperam si il prajim putin pe ambele parti pe un gratar sau o tigaie incinsa asa cum am facut eu (fara ulei). Ceapa si ardeiul le feliem si le calim pe rand intr-o lingura de ulei. Punem toate legumele pe o farfurie.

Aluatul dospit il asezam pe masa de lucru tapetata cu faina si il intindem sub forma rotunda cu aprox 6 cm mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa. ( mie mi-a mai ramas putin aluat din care am facut o super mini pizza :) )

Ungem aluatul cu sosul chili peste care asezam ceapa si ardeiul. Batem oul + albusul cu o furculita, punem putin sare si piper si turnam peste legume. Deasupra asezam dovlecelul de jur imprejur pe toata suprafata.

Tragem marginile aluatului peste umplutura.  

Ungem marginea, dar si restul cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 25-30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor, feliem si servim cald. Dar la fel de bine se poate servi si rece.

Din aluatul ramas am facut si o mini pizza.  

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si branza dar recomand sa o gustati asa cum e. Seamana foarte mult la gust cu placinta cu ceapa sau cu varza, si punand branza e deja alta reteta e placinta cu branza.

RETETA IN IMAGINI

Placinta sarata cu zucchini-0
Placinta sarata cu zucchini-1
Placinta sarata cu zucchini-2
Placinta sarata cu zucchini-3
Placinta sarata cu zucchini-4
Placinta sarata cu zucchini-5
Placinta sarata cu zucchini-6
Placinta sarata cu zucchini-7
Placinta sarata cu zucchini-8
Placinta sarata cu zucchini-9
Placinta sarata cu zucchini-10
Placinta sarata cu zucchini-11
Placinta sarata cu zucchini-12
Placinta sarata cu zucchini-13
Placinta sarata cu zucchini-14
Placinta sarata cu zucchini-15
Placinta sarata cu zucchini-16
Placinta sarata cu zucchini-17
Placinta sarata cu zucchini-18

COMENTARII (35)

T I M E A

T I M E A 1

22.10.2013, 22:16

Cleme

diaconta

diaconta 1

22.10.2013, 23:44

imi plac tartele dulci ori sarate

Pushaa

Pushaa 1

14.12.2014, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!