Placinta Suprema

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2013 | 9468 vizualizari

 

Am avut Tarta Suprema, de ce nu si placinta? :)) M-a inspirat reteta Bucatarasului nostru Suprem. Am mai facut eu placinte cu spanac, dar ca asta, niciodata. Daca nu ma credeti, intrebati Bucatarasul! :)) Va provoc sa o probati :P

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de placinta
  • 1 kg spanac
  • 5 fire de ceapa verde
  • 200 g branza telemea
  • 2 oua
  • 1/2 legatura marar
  • 1-2 linguri seminte de susan
  • sare, piper macinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Suprema:

Daca aveti spanac proaspat, se spala si se opareste in apa cu sare, apoi se scurge si se toaca. Daca aveti congelat, se pune la decongelat intr-un strecurator, sa se scurga de apa.

Se taie ceapa verde rondele, se toaca mararul, apoi se amestecca cu spanacul, branza razuita, un ou intreg si albusul de la al doilea. Se amesteca bine si se condimenteaza cu piper macinat si sare, dupa gust.

Se aseaza o foaie de placinta in tava tapetata cu hartie de copt, peste ea se intinde umplutura. Cealalta foaie de placinta se taie fasii si se formeaza un grilaj deasupra.

Se unge cu galbenusul ramas si se presara cu susan, apoi se coace 35-40 de minute la foc potrivit.

Se taie mai bine rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

ceapa verde se poate cali in 2 linguri de ulei sa se inmoaie putin

2

daca aveti parmezan, sa presarati deasupra, eu nu am avut

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Suprema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

iry-gabriela 1

06.07.2013, 17:31

ce bine arata

Corinuta 1

09.07.2013, 12:02

Multumesc Simo Iri
Nilgun, sa o faci ca e tare buna!

Corinuta 1

09.07.2013, 12:07

Multumesc Andreea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)