Placinta Suprema

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2013 | 5829 vizualizari

 

Am avut Tarta Suprema, de ce nu si placinta? :)) M-a inspirat reteta Bucatarasului nostru Suprem. Am mai facut eu placinte cu spanac, dar ca asta, niciodata. Daca nu ma credeti, intrebati Bucatarasul! :)) Va provoc sa o probati :P

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de placinta
  • 1 kg spanac
  • 5 fire de ceapa verde
  • 200 g branza telemea
  • 2 oua
  • 1/2 legatura marar
  • 1-2 linguri seminte de susan
  • sare, piper macinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Suprema:

Daca aveti spanac proaspat, se spala si se opareste in apa cu sare, apoi se scurge si se toaca. Daca aveti congelat, se pune la decongelat intr-un strecurator, sa se scurga de apa.

Se taie ceapa verde rondele, se toaca mararul, apoi se amestecca cu spanacul, branza razuita, un ou intreg si albusul de la al doilea. Se amesteca bine si se condimenteaza cu piper macinat si sare, dupa gust.

Se aseaza o foaie de placinta in tava tapetata cu hartie de copt, peste ea se intinde umplutura. Cealalta foaie de placinta se taie fasii si se formeaza un grilaj deasupra.

Se unge cu galbenusul ramas si se presara cu susan, apoi se coace 35-40 de minute la foc potrivit.

Se taie mai bine rece.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ceapa verde se poate cali in 2 linguri de ulei sa se inmoaie putin

2

daca aveti parmezan, sa presarati deasupra, eu nu am avut

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta Suprema 242267
retete culinare - Placinta Suprema 242268
retete culinare - Placinta Suprema 242269
retete culinare - Placinta Suprema 242270
retete culinare - Placinta Suprema 242271
retete culinare - Placinta Suprema 242272
retete culinare - Placinta Suprema 242273
retete culinare - Placinta Suprema 242274
retete culinare - Placinta Suprema 242275
retete culinare - Placinta Suprema 242276
retete culinare - Placinta Suprema 242277
retete culinare - Placinta Suprema 242278

COMENTARII (34)

iri_iri 1

06.07.2013, 17:31

ce bine arata

Corinuta 1

09.07.2013, 12:02

Multumesc Simo Iri
Nilgun, sa o faci ca e tare buna!

Corinuta 1

09.07.2013, 12:07

Multumesc Andreea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18