Placinta vesela

de Constelatialeu in Porc, 15 Mar 2016 | 2472 vizualizari

 

Logic ca e vesela pentru ca e prea mult cenusiu in jur si eu vreau curcubeu si veselie.....Un pic de carne tocata, un pic de bacon stateau stinghere si le-am imprietenit eu....si inveselit...

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat foitaj
  • 400 g carne tocata de porc
  • 70 g bacon bucatele mici
  • 1 ceapa mai mare
  • 100 g cascaval
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 oua mici
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta vesela:

Curatam ceapa, morcovul, le spalam, apoi taiem ceapa marunt si radem morcovul pe razatoarea mare.

Punem tigaia wok pe foc, o incingem adaugam putin ulei si punem la calit ceapa, morcovul, presaram sare si piper.

Cand s-au inmuiat putin adaugam si carnea tocata, amestecam bine si lasam cca 10 min pana-si schimba culoerea carnea.

Scoatem amestecul si-l lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam doua oua batute si amestecam bine.

Luam o forma rotunda de ceramica ungem cu ulei apoi asezam aluatul in asa fel incat sa avem si pe marginea formei.

Punem umplutura, nivelam, adaugam baconul si cascavalul ras. Restul de aluat il rupem bucatele mici si-l imprastiem pe toata suprafata placintei. Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 40 min.

Cand s-a rumenit scoatem placinta de la cuptor, se serveste atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta vesela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Geanina87 1

16.03.2016, 12:53

Vreau si eu sa ma inveselesc din placinta ta

elucubratiiculinare 1

16.03.2016, 17:19

super

mirela0911 1

17.03.2016, 20:31

Buna idee, imi place ce a iesit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocana in vas roman