Placinte ardelenesti

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2014 | 7590 vizualizari

 

Cand te apuca poftele musai sa prestezi,nu de alta dar poti sa te imbolnavesti.....Ceva in genul asta am mancat undeva spre Pestera Vartop,in Alba,se numeau placinte pe lespede.Erau prajite pe niste lespezi incinse bine,gustul aproximativ la fel.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 330 g apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • ulei
  • Umplutura 1
  • 1 varza cca 500 g
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 lingurita delikat legume
  • piper
  • Umplutura 2
  • branza rasa de oaie cca 200 g
  • 1 lingura de almette cu smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Aluatul: Faina se pune intr-un castron.Separat drojdia cu sare si zahar si diluata cu putina apa calduta de toarna in mijlocul fainii si sa lasa cca 10 min .Apoi se adauga restul de apa calduta si se incorporeaza toata faina,cu putin ulei se framanta un aluat.Nu se framanta prea mult max 8 min.Se lasa la crescut cca 50 min.Cand a crescut se imparte in 6 parti egale si se formeaza niste bile cat pumnul.

Umplutura 1: Cat timp cresta aluatul pregatim umplutura de varza.Se toaca ceapa marunt,la fel si varza.Varza  tocata cu 1 lingurita de delikat se freaca.Se pune ceapa la calit,apoi se adauga varza si se lasa la calit pana scade la jumatate.Eu am umplut doar doua placinte cu varza,restul o mananc ca o garnitura la niste carnita.

Umplutura 2: Se rade branza de oaie se amesteca cu crema almette,se poate adauga si ceapa verde sau marar.

Asamblare si prajire: Fiecare bila de aluat s eaplatizeaza se pune umplutura,se strang bine marginile si apoi se intinde cu sucitorul,ata cat s anu aisa umplutura.Se incinge bine o tigaie cu putin ulei,se aseaza placinta se unger cu ulei si pe partea de sus,se lasa sa se rumeneasca pe o parte si se intoarce si pe cealalta.Se pot manca atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinte Ardelenesti