Placinte ardelenesti cu branza

de tanyapatap in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2014 | 5661 vizualizari

 

Reteta apartine lui Motan,cu mici modificari,am adaugat oua in aluat si zahar vanilat,si in umplutura 2 pliculete de zahar vanilat,imi plac mai aromate :D ,multumesc ptr reteta :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 800 gr faina
  • 500 ml apa calduta
  • 40 gr drojdie
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • sare
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 600 gr branza telemea de oaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri de smantana
  • 3 oua
  • ulei ptr prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu branza:

Se dizolva drojdia intr-un bol cu apa calduta si cu putin zahar.

Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in mijloc.Se pune drojdia acolo se presara cu faina si se lasa pana creste cam 5 min.Se pune si uleiul,sarea,ouale si se amesteca toate.Se toarna apa cate putin si zaharul vanilat si se framanta pana devine o coca nelipicioasa.Se mai framanta pe masa presarata cu faina 10 minute si se pune intr-un castron la crescut acoperit cu un prosop curat 1h.

Se rade branza intr-un castron si se amesteca cu smantana,zaharul vanilat si oul pana se omogenizeaza.Aluatul se imparte in bucati ca o minge de tenis.Se aplatizeaza pe masa cu faina in forma rotunda.Se pune branza pe jumatate,se trage cealalta jumatate peste si se sigileaza pe margine cu o furculita ca sa nu iasa compozitia.

Se lasa 15 min la crescut dupa care se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti.Cand sunt rumene se scot pe un servetel absorbant de bucatarie.Sunt bune calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu mozarella si parmezan