Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2013 | 13296 vizualizari

 

Nu am respectat o reteta anume..sunt amintiri din copilarie, cum vedeam a mama. Au iesit mai groase ca ale mamei dar bune de tot..cu multa umplutura (cum imi place mie)

 

INGREDIENTE

  • faina (cca 1/2 kg)
  • drojdie (1/2 cub)
  • putin lapte pentru inmuiat drojdia
  • sare
  • cartofi (1/2 kg)
  • 1/4 kg varza murata marunta
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata:

- Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa (pastram apa in alt vas), ii zdrobim si adaugam ulei. Ii lasam la racit.

- varza murata maruntita se spala din 2 ape sa nu fie foarte sarata. Stoarcem si o calim bine in putin ulei.

- Intr-un vas punem faina si facem loc la mijloc unde punem drojdia cu sare si lapte caldut. Lasam acoperit vasul asa ca sa dospeasca putin maiaua si apoi amestecam aluatul cu mainile, adaugand din apa de pe cartofi (dar rece), atat cat cuprinde, sa iasa un aluat mai moale si elastic. Framantam bine pana se desprinde aluatul de pe peretii castronului. Lasam la dospit cca 1/2 h la loc cald si acoperit.

- Scoatem aluatul pe masa si il impartim in gramajoare . Eu pe blatul unde am lucrat aluatul am uns cu ulei (nu am adaugat faina). Intindem aluatul putin cu mana -punem in mijloc o gramajoara (mai mare daca va place cu multa umplutura) de umplutura (eu am pus din amandoua adica cartofi+varza), impachetati si apoi cu sucitorul faceti placintele mai subtiri si rotunde.

Punem tigaia la incins , ungem cu ulei cu pensula si prajim placinta pe ambele parti. Repetam cu toate la fel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

07.03.2013, 21:49

Rocsi 1

08.03.2013, 20:58

Bune!

Tabita _ 1

09.03.2013, 00:15

Nu-ti face probleme din cauza mea. Atunci iti multumesc ca te-ai grabit din cauza mea. O sa o fac cat de curand, cred ca merge si cu ceapa.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cocorada ardeleneasca