Placinte cu branza

de gaby_gabytza in Prajituri, 5 Iul 2011 | 3530 vizualizari

 

reteta traditionala invatata de la mama mea

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina 
  • 250 g zahar
  • 2 oua
  • cub drojdie
  • 2 linguri esenta de rom
  • cca 600 ml lapte
  • Pentru umplutura
  • 1 kg branza de vaci
  • zahar dupa gust
  • 5 oua
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 plic zahar vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Punem intr-un bol faina, zaharul, ouale, drojdia dizolvata cu un pic de apa calda, esenta de rom si laptele. Le amestecam. Punem lapte cat sa iasa o coca potrivita nici moale, nici tare. Il lasam o ora sa creasca.

Intre timp facem umplutura. Luam branza si o sfaramam intr-un bol adaugand ouale si zaharul amestecand cu o furculita ca sa intre in branza. Punem peste branza zeama de la lamaie cu plicul de zahar vanilat.l

Luam aluatul si il intindem ca o foaie un pic mai groasa, apoi cu un cutit taiem patrate mai mari si in ele punem branza. Luam cate un colt si le impreunam, dar sa fim atente sa nu iasa branza afara si le punem in tava cu colturile in jos(in caz de curge sa curga in tava). Ungem o tava cu ulei si incepem sa asezam placintele in tava. Dupa ce am terminat de pus placintele le ungem cu un ou batut intr-o farfurie cu un pic de zahar ca sa iasa rumenite. Le bagam la cuptorul preincalzit pana cand vedem ca s-au rumenit putin. Dupa ce le scoatem le pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chocolate Cheesecake