Placinte cu branza

de diana_k in Prajituri, 8 Feb 2010 | 20053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml. lapte caldut
  • 50 gr. unt topit si racit
  • 5 linguri de zahăr
  • o priză de sare
  • 2 plicuri zahăr de vanilie
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 550 g faina
  • pt umplut
  • 450g branza dulce
  • 1 ou
  • 4-5 linguri zahar
  • stafide   
  • zahar vanilat,
  • esenta de rom ,
  • zeama de lamie....  
  • pt uns
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute.

Oul se bate putin, se amesteca cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat.

Se pune
peste drojdie o ceasca de faina si oul batut si se amesteca, apoi jumate din unt, o ceasca de faina , iar unt, iar faina .Se amesteca bine dupa fiecare.

Se framanta bine un aluat pe masa infainata.

Se lasa la crescut acoperit cu un prosop timp de o ora si jumatate.






Se imparte aluatul in doua, se intinde aluatul se imparte in patratele pe care se pune cate o lingura de umplutura, se aduna capetele si se pun tava.

Eu am facut doua modele unul tip plic si unul tip boccelute, am lipit capetele si le-am pus cu fata in jos.

Se lasa la crescut 20 minute , se ung cu galbenus, se presara zahar si se dau la cuptor.

 

TIPS-URI

1

Noua ne plac mai micute, sa nu aiba mult aluat asa ca am impartit aluatul in doua si am intins din fiecare cate o foaia mai subtire. Daca va plac mai inalte si mai groase se poate face o singura tava intinzand bineinteles aluatul mai gros.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinte cu branza 16579
retete culinare - Placinte cu branza 16580
retete culinare - Placinte cu branza 16581
retete culinare - Placinte cu branza 16582
retete culinare - Placinte cu branza 16583

COMENTARII (7)

babi5 1

27.09.2013, 19:50

nico_72 1

27.09.2013, 21:56

ralu_ca 1

16.09.2014, 19:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: