Placinte cu branza

de Rux in Prajituri, 11 Dec 2013 | 8367 vizualizari

 

By Ruxy desigur :)
Ma gandeam intr-o zi...cred ca ar trebui sa deschid o placintarie...voi bucatarasii mei dragi, de mi-ati calca pragul...ati primi si-n plus acasa :) BONUS :D...lasand povestile din vis la o parte...aceste placinte au iesit MINUNATE! Abia le-am scos din cuptor, sunt calde... Va imaginati cum miroase in toata casa? Arome pe alese, vanilie, portocala, rom...si-un aluat magic :) Va astept cu drag! :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina( plus in jur de 100-150 gr pentru infainat)
  • 400 gr zahar
  • un praf de sare
  • 300 ml lapte dulce
  • 3 oua potrivite
  • 100 ml ulei vegetal
  • 300 gr smantana grasa
  • 1 plic de praf de copt
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • vanilie
  • esenta de rom
  • coaja razuita de portocala
  • Umplutura:
  • 400 gr urda( eu am avut o cutie urda cu smantana Olimpus)
  • 250 gr branza dulce( traditionala)
  • 250 gr telemea( Hochland de vaca)
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Decor:
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • 1 lingura de lapte
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Aluatul nu este unul complicat, din contra extrem de simplu.

Cernem faina intr-un lighean pentru cozonac. Punem zaharul deasupra, praful de copt si drojdia uscata.

Ne ocupam de ingredientele lichide.

Galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si cu o furculita( tel) le mixam bine.

Intr-un vas, punem laptele pentru a-l incalzi usor si in el smantana si toate aromele: vanilia, coaja de portocala si romul. Adaugam galbenusurile, apoi uleiul si amestecam bine. Este foarte important sa verificam tot timpul ca lichidul sa ramana cald si nu fierbinte. Dam vasul deoparte si turnam compozitia peste ingredientele solide din lighean. Avem de framantat in jur de zece minute pana aluatul se desprinde usor de vas. Daca la inceput va parea lipicios, nu va speriati, pe masura ce-l framantati devine mai elastic si mai dens. Lasam aluatul la crescut, acoperind vasul cu un stergar. Eu de regula il las la loc cald in bucatarie langa aragaz.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam bine branza cu zaharul, adaugam aromele si la sfarsit galbenusurile. Punem vasul la rece.

Dupa o ora, a crescut frumos si-l vom lucra.

Infainam bine cu o mana de faina suprafata de lucru. Punem aluatul si-l acoperim si deasupra cu faina.

Urmeaza sa-l pliem spre interior si de fiecare data il vom infaina pana nu mai este deloc lipicios.

Ii dam forma de sul si il impartim din ochi in 3 bucati mari.

Punem doua bucati in lighean si pastram una pe masa de lucru. Vom imparti bucata in 3 bucati mai mici.

Infainam suprafata de lucru si intindem cu mana aluatul. Avem de ales ce forme dam placintelor, rotunde, dreptunghiulare( portofele)... In mijloc punem o lingura doua de umplutura si impachetam placinta.

Incingem cuptorul la 200 de grade pe programul de patiserie.

Tapetam tava cu foaie de copt si asezam cu grija placintele. Inainte sa le punem la cuptor le ungem cu galbenus amestecat cu lapte.

Coacem placintele pentru 25-30 de minute( in functie de cuptor).

Dupa ce scoatem tava, o lasam putin sa se raceasca si mutam placintele pe un grilaj la racit.

Le vom pudra cu zahar pudra vanilat, sau le vom servi ca atare.

Delicioase!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Placinte cu branza-0
Placinte cu branza-1
Placinte cu branza-2
Placinte cu branza-3
Placinte cu branza-4
Placinte cu branza-5
Placinte cu branza-6
Placinte cu branza-7
Placinte cu branza-8
Placinte cu branza-9
Placinte cu branza-10
Placinte cu branza-11
Placinte cu branza-12
Placinte cu branza-13
Placinte cu branza-14
Placinte cu branza-15
Placinte cu branza-16
Placinte cu branza-17
Placinte cu branza-18
Placinte cu branza-19
Placinte cu branza-20

COMENTARII (69)

Rux 1

22.12.2013, 23:15

Grinchule si eu cu cat drag te-as primi

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:15

Rux 1

02.05.2014, 19:54

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04