Placinte cu branza

de Adele in Dulciuri, 19 Mai 2015 | 951 vizualizari

 

Daca ieri am reusit sa fentez pofta de paine prajita, azi m-am pus sa pregatesc cateva placinte cu branza (de cand ma bantuie ba pe ici, ba pe colo). Deci zis si facut ;;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • faina(300 gr)
  • 3 gr drojdie.
  • 1 lingurita sare.
  • 2 linguri cu ulei.
  • 2 linguri cu zahar.
  • 100 ml apa.
  • Umplutura:
  • telemea de vaca.
  • 2 linguri de branza scoapta
  • 1 ou.
  • 3 linguri zahar.
  • coaja de lamaie.
  • ulei pentru prajit.
  • zahar pentru decor.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Pentru inceput se pregateste aluatul,intr-un vas se pune faina, se amesteca cu sare si zahar, intr-un pahar se pune apa calda si se dizolva drojdia, se toarna peste faina si se framanta aluautul, la final adaugand si uleiul, se acopera si se lasa la crescut.

Pana creste aluatul se pregateste si umplutura, se ia branza telemea facuta bucati si se amesteca cu cea scoapta, se adauga zaharul, oul batut si coaja de lamaie si amesteca foarte bine.

Dupa ce a crescut aluatul se taie in bucati potrivite, se intinde cate o foaie (cat de cat rotunda) se pun cateva linguri de umplutura, se inchide semiluna si se sigileaza cu ajutorul unei furculite.

Se pune o tigaie cu ulei pe foc, se lasa sa se incalzeasca foarte bine, se prajesc placintele pe ambele parti pana se rumenesc, se pudreaza cu zahar. Pofta buna!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Placinte cu branza-0
Placinte cu branza-1
Placinte cu branza-2
Placinte cu branza-3

COMENTARII (25)

Adele

Adele 1

20.05.2015, 10:25

Rocsi

mirela0911

mirela0911 1

20.05.2015, 10:51

Ce bunatate era sa ratez!

Adele

Adele 1

20.05.2015, 11:37

Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24