Placinte cu branza dulce

de AnyCostescu in Dulciuri, 7 Oct 2014 | 2128 vizualizari

 

Bune rau! As manca non stop

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub drojdie
  • +-1 cana lapte cald

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 4 albusuri
  • zahar dupa gust
  • 2 liinguri gris
  • + 1 ou pt uns
  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza dulce:

Laptele , drojdia, zaharul si o lingura de faina se pun intr-un bol si se omogenizeaza. Se lasa 10 minute la crescut.

Intr-un vas punem faina, sarea, galbenusurile batute cu ulei, si lapptele in care s-a dizolvat drojdia.Framantam un aluat compact, potrivit de moale. Daca mai este nevoie adaugam lapte sau faina in timpul framantarii. La sfarsit framantam coca cu o lingura de ulei si lasam aluatul sa creasca minim 30 minute.

Pentru umplutura amestecam branza cu albusurilele, zahar si ce mirodenii mai vreti, si grisul.

DUpa ce a crescut aluatul il impartim in bucatele mici cat un ou.

Se intinde fiecare bucata de aluat pe masa unsa cu ulei si se pune o lingura de branza si se impatureste dupa metoda fiecaruia.

Se ung cu ou batut placintele si le dam la cupttor la foc mediu pana se rumenesc frumos.

Le pudram cu zahar si le servim calde...

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinte cu branza dulce 345940
retete culinare - Placinte cu branza dulce 345941
retete culinare - Placinte cu branza dulce 345942

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

AnyCostescu 1

08.10.2014, 12:26

multumesc

Ligia Bxl 1

09.10.2014, 11:12

eiii ce bine arata,vreau si eu

AnyCostescu 1

09.10.2014, 19:16

merci!! te astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21