Placinte cu branza sarata

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2014 | 12599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 1 plicutet drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 pachet de unt
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou pentru uns
  • Umplutura:
  • 350 g branza sarata (am folosit telemea de vaca mai uscata)
  • 1 lingura smantana grasa
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza sarata:

Faina se crene, se amesteca cu sarea si drojdia. Adaugam treptat untul topit si oul batut, dupa care incorporam treptat laptele caldut, pana obtinem un aluat nu foarte moale si nelipicios. Cu cele 3 linguri de ulei caldut framantam aluatul timp de 30 minute. Acoperim vasul cu prosoape de bucatarie si lasam la dospit intr-un loc ferit de curenti pana se dubleaza.

Branza se da pe razatoare si amestecam foarte bine cu smantana si 1 ou.

Tapetam tavile cu hartie de copt, dam drumul la cuptor.

Cu ajutorul degetelor formam patratele din aluat, in mijloc punem o lingurita de umplutura si unim colturile aluatului, pana acoperim umplutura.

Asezam placintele in tavi la o distanta de doua degete si le lasam inca 30 minute la dospit, dupa care le ungem cu oul batut cu praf de sare.

Placintele se introduc in cuptorul fierbinte la foc iute 2-3 minute, dupa care le lasam sa se rumeneasca la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branzeturi