Placinte cu branza si caise

de _Alina_ in Dulciuri, 19 Sep 2012 | 6673 vizualizari

 

La placinte inainte! Mi se facuse pofta de placinte si pofta era asa de mare incat n-am avut rabdare sa fac un aluat traditional cu drojdie si toate alea... asa ca am facut ceva mai simplu si mai rapid :P

 

INGREDIENTE

  • >Pentru aluat:
  • - 1 kg faina de grau
  • - 500 ml iaurt gras
  • - 1 ou intreg + 3 albusuri
  • - 2 linguri ulei de palmier
  • - 1 lgt sare
  • - 2 linguri zahar
  • - 1 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • >Pentru umplutura:
  • - 200 g branza din iaurt
  • - 200 g cas moale (din lapte de vaca)
  • - 1 lingura gris
  • - 3 lgt zahar
  • - 5 caise din compot
  • - 50 g merisor confiat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si caise:

1. Puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati energic, (dizolvati bicarbonatul in putina zeama de lamaie,  eu nu am avut si am dizolvat otet din vin rosu asa ca a schimbat putin culoarea aluatului).

2. Lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.

>Umplutura

Amestecati branzeturile cu grisul, caisele si merisorul.

> Asamblare:

1. Formati un clilindru din aluat pe care il taiati in bucati egale.

2. Din fiecare bucatica de aluat fromati cate o mingiuta.

3. Intindeti fiecare biluta de aluat pana ajunge la un diametru de 8-10 cm.

4. Puneti umplutura in mijloc si lipiti laturile aluatului doua cate doua ca in imaginile urmatoare.

5. Puneti placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

6. Dupa 5 min ungeti placintelele cu un galbenus batut.

7. Dati la cuptor 15-20 min la 180 °C.

 
 

TIPS-URI

1

Un alt mod mai simplu de a forma placintele este sa intindeti aluatul intr-o foaie mare pe care o taiati in patrate egale si continuati cu pasul 4 ;)

2

Puteti pune si caise proaspete...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

20.09.2012, 08:43

Mie imi place orice fel de branza, cu conditia sa fie facuta de mine In aia cumparata n-am prea mare incredere

adry88 1

20.09.2012, 21:24

ce frumoase sunt

_Alina_ 1

21.09.2012, 09:06

Multumesc Adriana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
"Degetele" cu ciocolata