Placinte cu branza si cascaval la tigaie

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 17 Noi 2013 | 4980 vizualizari

 

Rasfoind prin albumele de pe desk , am dat de pozele placintelor astea, care, de rele ce sunt, mi-au mai pus si ele fro 2 kg pe un' nu trebuie :D :)). Ruxy e vinovata, nu io.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • 250 gr branza( eu am pus cas in saramura, dat pe razatoare)
  • 100 gr iaurt
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1/2 pachetel de drojdie uscata
  • 4 galbenusuri pentru uns
  • 100 gr cascaval ras
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si cascaval la tigaie:

 

Se topeste untul si se amesteca cu branza data pe razatoare.

Se adauga iaurtul, ouale , faina si drojdia.

Se framanta un aluat elastic  si se imparte in  bucati de marimea unei mingi de ping-pong .(asa o zis Ruxy! :)) )

Se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul, cat mai subtire.

Foile intinse le ungem cu galbenus de ou si presaram in mijloc cascavalul ras.

Pliem parte peste parte si rulam usor marginea putin oblic , sa nu se desfaca la prajit.

Apasam cu o furculita pe margine. Ungem cu galbenus si prajim in ulei incins.

Le scoatem pe servetele, sa absoarba surplusul de ulei.

Sunt...sunt! Mai bine nu va mai zic :))

 

RETETA IN IMAGINI

Placinte cu branza si cascaval la tigaie-0
Placinte cu branza si cascaval la tigaie-1

COMENTARII (31)

diaconta

diaconta 1

18.11.2013, 13:42

deci nu-i bai ca s-au pus kilogramele alea,bai e ca nu s-au pus unde trebe' )))))))))) cam unde ai fi vrut,ca's curioasa?

babi5

babi5 1

18.11.2013, 17:46

Bune

AnyCostescu

AnyCostescu 1

18.11.2013, 18:04

o idee tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!