Placinte cu branza si loboda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2013 | 19586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 700 gr faina
  • 100 ml lapte caldut
  • 150 ml ulei
  • 300 gr iaurt sau lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • un cub mic de drojdie
  • pt umplutura:
  • 2 legaturi mari de loboda(eu am avut la congelator)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 300-400 gr branza(capra, oaie, vaca)
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura marar
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • pt decor:
  • un ou
  • seminte de susan si in
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si loboda:

Facem un aluat dospit din toate ingredientele de mai sus (eu l-am facut la masina de paine) in urmatoarea ordine: iaurt, lapte, ulei, sare, zahar, faina, deasupra drojdia maruntita. Dam la programul de aluat de paine, eu nu am lasat sa creasca in masina, l-am scos si l-am pus in castron la loc caldut sa creasca.

Intre timp pregatim umplutura: spalam ceapa si o taiem feliute, punem o tigaie pe foc cu uleiul, punem ceapa taiata si usturoiul, lasam sa se inmoaie, adaugam loboda (eu am pus si putin spanac de la congelator, daca aveti suficienta loboda nu puneti), sare, piper dupa gust. Lasam sa se caleasca si sa scada apa care o lasa.

Radem branza in castron, adaugam 2 oua, marar taiat marunt (la magazinul din cartier nu am gasit si am pus uscat) si compozitia putin racita de loboda. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele.

Cind aluatul este gata il rasturnam pe masa, ungem masa cu putin ulei, ca sa nu se lipeasca aluatul si sa ne fie mai usor de lucrat cu el, luam cite o bucatica din aluat si cu sucitorul facem un triunghi din aluat. Punem la baza aluatului o lingura de compozitie si adunam aluatul in forma de triunghi, vezi imaginile.

Le punem in tava, in care am pus hirtie de copt, lasam sa mai creasca aprope o ora, le ungem cu ou batut, iar deasupra am presarat seminte de susan si in. Se dau la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Sunt minunate servite alaturi de iaurt la micul dejun sau cina. Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

aluatul pt aceste placinte este un aluat cu care se lucreaza fff usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

27.02.2013, 16:51

ce faine ti-au iesit

simona72 1

27.02.2013, 18:10

multumesc pt aprecieri, dar nu sunt grele de facut...

Lau 1

27.02.2013, 18:45

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza cu aluat de casa