Placinte cu branza si loboda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2013 | 7836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 700 gr faina
  • 100 ml lapte caldut
  • 150 ml ulei
  • 300 gr iaurt sau lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • un cub mic de drojdie
  • pt umplutura:
  • 2 legaturi mari de loboda(eu am avut la congelator)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 300-400 gr branza(capra, oaie, vaca)
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura marar
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • pt decor:
  • un ou
  • seminte de susan si in
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si loboda:

Facem un aluat dospit din toate ingredientele de mai sus (eu l-am facut la masina de paine) in urmatoarea ordine: iaurt, lapte, ulei, sare, zahar, faina, deasupra drojdia maruntita. Dam la programul de aluat de paine, eu nu am lasat sa creasca in masina, l-am scos si l-am pus in castron la loc caldut sa creasca.

Intre timp pregatim umplutura: spalam ceapa si o taiem feliute, punem o tigaie pe foc cu uleiul, punem ceapa taiata si usturoiul, lasam sa se inmoaie, adaugam loboda (eu am pus si putin spanac de la congelator, daca aveti suficienta loboda nu puneti), sare, piper dupa gust. Lasam sa se caleasca si sa scada apa care o lasa.

Radem branza in castron, adaugam 2 oua, marar taiat marunt (la magazinul din cartier nu am gasit si am pus uscat) si compozitia putin racita de loboda. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele.

Cind aluatul este gata il rasturnam pe masa, ungem masa cu putin ulei, ca sa nu se lipeasca aluatul si sa ne fie mai usor de lucrat cu el, luam cite o bucatica din aluat si cu sucitorul facem un triunghi din aluat. Punem la baza aluatului o lingura de compozitie si adunam aluatul in forma de triunghi, vezi imaginile.

Le punem in tava, in care am pus hirtie de copt, lasam sa mai creasca aprope o ora, le ungem cu ou batut, iar deasupra am presarat seminte de susan si in. Se dau la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Sunt minunate servite alaturi de iaurt la micul dejun sau cina. Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

aluatul pt aceste placinte este un aluat cu care se lucreaza fff usor

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207310
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207311
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207312
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207313
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207314
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207315
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207316
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207317
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207318
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207319
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207320
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207321
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207322
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207323
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207324
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207325
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207326
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207327
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207328
retete culinare - Placinte cu branza si loboda 207329

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

27.02.2013, 16:51

ce faine ti-au iesit

simona72 1

27.02.2013, 18:10

multumesc pt aprecieri, dar nu sunt grele de facut...

Lau 1

27.02.2013, 18:45

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: