Placinte cu branza si marar

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2013 | 5121 vizualizari

 

Saptamina asta am tot poftit la dulciuri...ba la prajiturile lui Lavii, ba ale Doralindei, ba la placinta cu brinza a lui Camelia. Ce am crezut ca este mai usor si aveam tot ce-mi trebuie in casa au fost pt placintele cu brinza ale lui Camelia. Asa ca reteta este a ei usor modificata. Nu au iesit ca si merdenelele dar cum sunt fan placinte cu brinza , au iesit minunate. AAAA si inca ceva, nu a fost tocmai usoara....am muncit ceva la ea.

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 500 gr faina alba
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata

pt umplutura:

  • 500 gr brinza usor sarata de oi
  • 4 ou
  • 2 linguri smantina
  • 1 legatura marar
  • 100 gr unt topit

pt decor:

  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • seminte de susan si in
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si marar:

Aluatul l-am pus la framintat la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in urmatoarea ordine:lapte, sare, zahar, ulei, faina, deasupra drojdia rupta bucatele. Cind a fost gata de framintat aluatul, l-am rasturnat pe masa de lucru si l-am impartit in patru.

Intre timp am pus untul la topit intr-un castronel la microunde si am pregatit brinza pt umplutura: am dat brinza pe razatoarea cu gauri mari, am adaugat ouale, smantina si mararul si le-am amestecat pe toate.

Acum vine munca....am infainat masa si am intins fiecare bucata de aluat si am procedat ca la taiteii de casa. Am intins cit de cit aluatul, am infainat, l-am facut sul pe sucitor si l-am tot rotit, am desfacut,iar am infainat, iar am sucit aluatul pe sucitor si l-am rotit. Am facut foile subtiri ca pt taitei.

Am pus o foaie de aluat, am uns-o cu unt topit, am pus alta deasupra, am uns-o si pe asta si am pus jumatate din cantitatea de umplutura. Am facut sul aluatul,cu umplutura in mijloc si am pus-o in tava tapetata cu ulei si faina. Am procedat la fel si cu celelalte foi. Am amestecat galbenusul de ou cu lapte, am uns placintele pe deasupra, am presarat seminte de susan si in, am mai dat si cu restul de galbenus peste seminte. Am incins cuptorul la 180 grade si am dat placinta pt 40-45 minute.

Lasam sa se raceasca si o taiem pt servit. Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

dupa 20 minute a fost rumena si am pus folie de aluminiu deasupra

2

ca sa nu se usuce deasupra am lasat folia pe ea

3

daca o vreti de dulce folositi brinza dulce si zahar

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinte cu branza si marar 227137
retete culinare - Placinte cu branza si marar 227138
retete culinare - Placinte cu branza si marar 227139
retete culinare - Placinte cu branza si marar 227140
retete culinare - Placinte cu branza si marar 227141
retete culinare - Placinte cu branza si marar 227142
retete culinare - Placinte cu branza si marar 227143
retete culinare - Placinte cu branza si marar 227144
retete culinare - Placinte cu branza si marar 227145
retete culinare - Placinte cu branza si marar 227147
retete culinare - Placinte cu branza si marar 227148

COMENTARII (23)

camelia75 1

12.05.2013, 16:50

Data viitoare bag si eu masina la lucru!Ti-a super!

simona72 1

12.05.2013, 17:08

Camelia eu toate aluaturile le fac la masina de paine, imi este de mare ajutor. Multumesc pe reteta.

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 11:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L