Placinte cu branza si marar la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2015 | 6806 vizualizari

 

Cine vine la placinte??

 

INGREDIENTE

  • 450 ml apa calduta
  • cca.800-900 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • ulei de masline, cca 25-30 ml
  • 1 legatura de marar
  • 1 ou mare de casa
  • branza de burduf, cca 200 gr. branza telemea de oaie rasa, cca 150 gr.
  • 1/2 cutie smantana fermentata
  • seminte de folarea soarelui
  • seminte de mac
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si marar la cuptor:

Preparam mai intai umplutura: branza telemea rasa se amesteca cu smantana si branza de burduf, apoi adaugam mararul spalat si tocat.

Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea si zaharul.

Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apa calduta, faina, framantam si picuram din cand in cand ulei de masline, pana se dezlipeste aluatul de maini.

Acoperim cu un servet curat de bucatarie si lasam o ora si jumatate aluatul la dospit pana isi tripleaza volumul.

Pe masa de lucru presaram faina, rupem bucati din aluat pe care le taiem cu rola , ungem jumatate din aluat cu umplutura de branza, acoperim cu cealalta jumatate, cea cu model.

Preincalzim cuptorul la 185 grade.

Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu ou batut, presaram seminte de mas si de floarea soarelui si coacem placintele pana capata aspect de rumen.

Servim placintele calde sau reci, oricum sunt excelente.....

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si marar la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ceapa si smantana