Placinte cu branza si stafide

de Lau in Dulciuri, 24 Ian 2011 | 8711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 100 gr zahar
  • un varf de cutit de sare
  • esenta de portocale
  • drojdie
  • o lg margarina
  • 1 ou
  • pentru umplutura;
  • branza de vaci
  • stafide
  • 2 oua
  • esenta de portocale
  • zahar dupa gust
  • un pic de faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si stafide:

Am pus faina intr-un castron mai mare am facut o gaura in mijloc,am pus zaharul,sarea,margarina.oul,un pic de apa calduta si drojdia,am amestecat si am lasat 15 min pana a inceput sa faca besici,dupa 15 min am inceput sa framant coca.la sfarsit am framantato cu un pic de ulei,am lasato la cadura pana ce si-a dublat volumul.

umplutura: am amestecat toate ingredienteledaca este prea tare se pune un pic de lapte,stafidele le-am tinut un pic in apa calduta ca sa se umfle.

Cand este gata coca intindem o foaie o taiem patratele si in mijloc punem branza.lipim colturile si le punem in tava,facem asa pana facem o tava,ungem plancintele cu ou(eu am pus un pic de zahar in ou ca sa iasa mai galebene)dam tava la cuptorul incalzit pana se rumenesc placintele

 

RETETA IN IMAGINI

Placinte cu branza si stafide-0
Placinte cu branza si stafide-1

COMENTARII (16)

alexandrinapop 1

25.02.2011, 07:52

trebuie sa fie atat de bune

Bya Ralu 1

31.10.2013, 14:52

ce bune sunt

Lau 1

31.10.2013, 17:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04