Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Budinca:
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit.
Aluat:
Intr-un castron se pun 3-4 linguri de lapte caldut,1 lingura zahar si drojdia sfaramata;se amesteca si se lasa 15 minute sa dospeasca.
Intr-un vas incapator se amesteca zaharul cu ouale,apoi se adauga untura,laptele caldut si maiaua;se omogenizeaza.Se adauga treptat faina pana obtinem un aluat nelipicios.Se lasa intr-un loc cald,aprox 1 ora,pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se imparte in 17-18 bucati.Masa se unge cu grasime si se intind dreptunghiuri,care se ung cu untura moale,apoi se pune cate 1 lingura de budinca.Se ruleaza si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se lasa 15 minute la dospit,apoi se baga in cuptorul preincalzit,la foc mediu,pentru aproximativ 45 minute.Cu 15 minute inainte de a scoate placintelele,se ung cu galbenus de ou desfacut cu 1 lingura de lapte.
Se servesc simple sau pudrate cu zahar.
ATENTIE :Nu mariti temperatura decat in primele 15 minute,apoi lasati la o temperatura medie.Eu m-am grabit si am marit temperatura si s-au ars putin ;a fost greu sa dau coaja jos pentru ca sunt foarte pufoase.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult