Placinte cu carne ca la turci

de rivka in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2009 | 12396 vizualizari

 

Turcii vand la brutariile lor asa ceva si mie placandu-mi foarte mult si cum abia dupa prima ti se face pofta ....si mai vrei, si fiind destul de scumpute m-am gandit sa le fac eu in casa si au iesit la fel, mai bune chiar ca fiind facute acasa nu ne zgarcim cu umplutura de carne si eu in plus pun si mac.
Eu fac de obicei cantitate dubla se pastreaza excelent la congelator si se pot incalzi la microunde, si ce buneee sunt mai aes seara cand ti-e pofta de ceva bun cu gust si numai scoti vreo 2 din congelator.

 

INGREDIENTE

  • cca 400 grame faina
  • 2 oua
  • putin ulei de floarea soarelui
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 pliculet de drojdie sau drojdie proaspata
  • carne tocata de vita 250 grame
  • 2 cepe
  • 4, 5 catei mari usturoi
  • piper
  • condimente pt carne tocata
  • putin sos de soia
  • 1  conserva mica de pasta de tomate
  • 1 lingurita de pasta de ardei iuti sau pasta de chilli(sambal)
  • 1 ou batut cu pensula pentru uns
  • mac
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu carne ca la turci:

Se pregateste o coca din faina cca 400 grame, 2 oua, 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, drojdia si apa calda cat cuprinde faina, se framanta acest aluat cu mana intr-un vas de bucatarie.Se acopera si se lasa la crescut.


Se pregateste in putin ulei de masline, intr-o tigaie, carnea tocata de vita impreuna cu cele 2 cepe tocate, usturoiul, piper, condimente pentru carne tocata , cand carnea e aproape facuta se pune putin sos de soia.Apoi se stinge focul se adauga coserva mica intreaga de pasta de rosii, si 1 lingurita de pasta de chilli.


Pe masa curata de lucru stropita cu faina se intinde aluatul nu prea gros dar nici foarte subtire, se taie patrate, in fiecare patrat se pun 2, 3 lingurite de umplutura de carne, se inchid patratele, se aseaza in tava unsa cu ulei, se ung cu ou batut cu pensula si se stropesc cu mac.


Se coc pe rand in cuptorul incins bine inainte cam la 180 grade cca 15 minute , cand sunt gata miroase innebunitor si sunt si bronzate frumos.


Se scot si se mananca calde sau reci, se pastreza excelent la congelator.


Sunt foaaaarte bune!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinte cu carne ca la turci 7779
retete culinare - Placinte cu carne ca la turci 7780
retete culinare - Placinte cu carne ca la turci 7781
retete culinare - Placinte cu carne ca la turci 7782
retete culinare - Placinte cu carne ca la turci 7783

COMENTARII (6)

ionix 1

24.09.2009, 10:48

asa ceva au si libanezii si se numeste sambusek, din cate-mi aduc aminte... bun raaaaaaaaau de tot... o sa fac si yo...

klausenburger_adica Lacrima 1

20.02.2012, 22:59

suna interesant! as lua o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI