Placinte cu cartofi(de post)

de Pasiune pentru bucatarie in Mancaruri de post, 21 Noi 2010 | 7160 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Aluat:

  •   500 g faina
  •   300 ml apa calduta
  •   10 g drojdie uscata/25 g proaspata
  •    2 lingurite sare
  •   1 lingurita zahar

  Umplutura:

  •   700 g cartofi
  •   2 linguri ulei
  •   sare,piper

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi(de post):


Aluat:
Intr-un castron mare se pune faina,drojdia,sarea si zaharul si se omogenizeaza.In mijloc se face o gaura si se toarna apa treptat amestecand cu o lingura de lemn.Se framanta un aluat elastic,care se lasa 1 h la loc caldut,pana isi dubleaza volumul.


Umplutura:
Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare!Trebuie sa fiarba foarte bine;se scurg de apa,se paseaza ca pentru piure,se amesteca cu sare,piper si ulei.
Asamblare:
Aluatul se imparte in sase bucati egale.Pe masa unsa cu ulei se intinde fiecare bucata intr-un dreptunghi.Pe jumatate din foaie se intinde umplutura si se acopera cu cealalta jumatate si se lipeste bine marginea.
Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se prajeste fiecare placinta,pana se rumeneste bine.Se scot pe un servet absorbant.
Se pot servi simple sau cu mujdei de usturoi!

 

RETETA IN IMAGINI

Placinte cu cartofi(de post)-0
Placinte cu cartofi(de post)-1
Placinte cu cartofi(de post)-2
Placinte cu cartofi(de post)-3
Placinte cu cartofi(de post)-4
Placinte cu cartofi(de post)-5
Placinte cu cartofi(de post)-6

COMENTARII (13)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

23.11.2010, 10:40

5 fruculite, poze extraordinare ! am salvat reteta la favorite sa o incerc candva!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

29.11.2012, 15:32

super.mai ales ca e de post

Criss

Criss 1

29.11.2012, 15:44

Super arata.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!