Placinte cu dulceata de cirese

de Lau in Dulciuri, 8 Mai 2011 | 3083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 300 ml lapte caldut
  • jumatate de lingurita de sare
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 ml ulei
  • dulceata de cirese
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu dulceata de cirese:

 Se cerne faina intr-un lighean, se face gaura la mijloc se adauga sarea,drojdia,un pic de lapte si se amesteca.

Se lasa la dospit 15 min

Dupa 15 min se adauga 50 ml ulei,zaharul si esenta si se framanta coca.La final se framanta cu restul de ulei

Se lasa 1 ora acoperita si intr-un loc calduros.

Se intinde o foaie si se taie cercuri sau patratele,se pune in mijloc cate o lingura de dulceata si se impatureste cu grija sa nu ne curga in tava.

Se aseaza in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se ung cu oul batut.

Se dau la cuptorul incalzit pana sunt rumenite deasupra.

Cand se scot se ung cu miere si se pudreaza cu zahar pudra daca doriti

 

RETETA IN IMAGINI

Placinte cu dulceata de cirese-0
Placinte cu dulceata de cirese-1
Placinte cu dulceata de cirese-2
Placinte cu dulceata de cirese-3

COMENTARII (15)

cristiana_dana 1

09.05.2011, 08:25

MotanLaOale 1

09.05.2011, 12:35

mirela0911 1

09.05.2011, 16:19

vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04