Placinte cu loboda la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2016 | 3814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 gr. loboda rosie si verde
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 2 linguri gris
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa sare de Himalaya
  • 3 oua de casa
  • 2 linguri seminte de in
  • 350 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de masline
  • faina alba proaspat cernuta,cat cuprinde (600-700 gr)
  • sare grunjoasa si seminte de in sau de susan pentru presarat deasupra.
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu loboda la cuptor:

Curatam frunzele de loboda de pe tije, le spalam bine sub jet de apa rece si le lasam la scurs.

Dupa ce s-au scurs le taiem fasii, apoi le punem la foc potrivit in 4 linguri de ulei, presaram sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata.

La final adaugam 2 linguri de gris, oprim focul si lasam sa se raceasca.

Drojdia se lichefiaza cu 1 lingurita zahar si una de sare.

Adaugam 3 albusuri, apa calduta, semintele de in.

Amestecam bine, apoi incorporam faina cat cere aluatul.

La final adaugam uleiul de masline, vom framanta aluatul cel putin 10 minute, pentru a-i da elasticitate.

Acoperim  cu un servet curat de bucatarie, lasam la dospit o ora si jumatate.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Aluatul dospit l-am impartit in 11 parti aproximativ egale.

Am infainat masa de lucru, am intins cu sucitoarea fiecare bila de aluat in forma ovala, am pus cate o lingura de umplutura de loboda la o margine, apoi am impachetat aluatul astfel incat am format triunghiuri din aluat, vezi foto.

Asa am procedat cu toate bilele de aluat.

Am asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenusurile batute, am presarat seminte de in si sare grunjoasa, apoi le-am mai lasat cca 15 minute la dospit in tava.

Am dat tava la cuptor pentru 35 minute, pana s-au copt si rumenit frumos.

Le-am scos din cuptor, le-am lasat la racorit apoi am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu loboda la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Andra_Constantinescu 1

18.07.2016, 00:30

Bune!

AndrutzaP 1

18.07.2016, 09:06

Hmmmm...am mai vazut reteta asta undeva si tare mi-e ca o voi incerca si eu! Am ceva emotii, dar cred ca ar fi buna

Gherca Daniela 1

18.07.2016, 09:25

bune, bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval