Placinte cu mere trase la tigaie

de robert_badica in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 876 vizualizari

 

O reteta facuta de la cap la coada de mine! :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 gr. faina
  • 2 linguri de iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr. drojdie
  • 5 linguri zahar
  • 250-300 ml. apa calduta
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere
  • 2 linguri zahar
  • 30 ml. apa
  • putina scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mere trase la tigaie:

Se freaca drojdia cu zaharul, pana devine o pasta. Faina o cernem intr-un bol, adaugam apoi sarea, drojdia,si iaurtul. Amestecam bine, cu mana, apoi punem coaja de portocala si apa calduta, pana devine un aluat omogen si nelipicios. Apoi incorporam uleiul. Punem peste aluat o foaie de plastic si il lasam sa creasca la loc caldut.

Dupa care pregatim umplutura: Mai intai spalam si decojim merele, apoi le dam prin razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita punem merele, zaharul, apa si scortisoara. Lasam pana ce se calesc bine merele.

Aluatul dospit se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire. Se imparte in patratele, se pune putin din umplutura si se impatureste bine. Intr-o tigaie antiaderenta, coacem placintele, pe ambele parti. Se decoreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu alte fructe

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinte cu mere trase la tigaie 353456
retete culinare - Placinte cu mere trase la tigaie 353459
retete culinare - Placinte cu mere trase la tigaie 353463

COMENTARII (21)

Rocsi 1

23.11.2014, 21:22

Ce bunatate de placinte!

diaconta 1

23.11.2014, 22:53

Buna placinta ai facut

tanyapatap 1

24.11.2014, 21:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18