Placinte cu Mozzarella si Emmentaler

de Cris2711 in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2013 | 3628 vizualizari

 

Reteta de aluat este de pe aici,de pe site,au iesit tare bune,miroase atat de bine in toata casa,am nimicit 4,acum sunt happy =))))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 2 linguri de smantana groasa
  • 1 plic drojdie
  • 1 ou
  • sare
  • 1 cescuta cu apa caldutza
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • Emmentaler
  • Mozzarella
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu Mozzarella si Emmentaler:

Intr-un castron se pune faina,drojdia,sarea,oul,smantana si se framanta cu apa calduta pana se formeaza un aluat elastic,poate mai este nevoie de putina apa sau de putina faina.Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini.

Cand este gata se pune la un loc mai caldut,se acopera cu un prosop de bucatarie curat.

Se lasa la crescut cam 40 de minute.

Apoi se imparte aluatul in doua si se intinde pe masa.Se taie patrate,vezi foto,in care se umple Mozzarella si Emmentaler ras.

Dupa preferinte se poate pune telemea si/sau sunca.

Apoi se impaturesc bine,se aplatizeaza cu palma si se pun intr-o tigaie cu uleiul incins ,la foc mediu.

Se lasa intai pe o parte ,pana devin aurii,apoi pe cealalta parte.

Apoi se scot,se pun pe un prosop de hartie.

Se servesc calde!

Si reci sunt bune!

 

RETETA IN IMAGINI

Placinte cu Mozzarella si Emmentaler-0
Placinte cu Mozzarella si Emmentaler-1
Placinte cu Mozzarella si Emmentaler-2
Placinte cu Mozzarella si Emmentaler-3
Placinte cu Mozzarella si Emmentaler-4
Placinte cu Mozzarella si Emmentaler-5
Placinte cu Mozzarella si Emmentaler-6
Placinte cu Mozzarella si Emmentaler-7
Placinte cu Mozzarella si Emmentaler-8

COMENTARII (44)

Cris2711

Cris2711 1

06.01.2014, 12:35

Mersi

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

30.01.2014, 00:19

Cris2711

Cris2711 1

23.05.2014, 22:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!