Placinte cu ricotta si stafide

de AnyCostescu in Dulciuri, 9 Iul 2014 | 3400 vizualizari

 

Sunt absolut delicioase aceste placinte :)
Multumesc lui Motan pentru inspiratie :) reteta de aluat este luata de la el,dar eu am injumatatit cantitatile iar umplutura a fost dupa placul meu :)

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 400 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 cutie ricotta
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 manuta stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu ricotta si stafide:

Pentru aluat:

Drojdia se pune la crescut in putina apa , dupa care amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat compact. Se lasa la crescut minim o ora.

Pentru umplutura :

Punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam bine. La sfarsit adaugam stafidele.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati de marimea unei mingi de tenis. Intindem fiecare bucata de aluat, punem 2 linguri de umplutura si lipim marginile, cel mai simplu cu o furculita. Uleiul il incingem bine apoi prajim fiecare placinta pana se rumeneste frumos. Le scoatem pe prosoape de hartie

Se servesc simple sau pudrate cu zahar, sau diverse sosuri de ciocolata, fructe....

 

RETETA IN IMAGINI

Placinte cu ricotta si stafide-0
Placinte cu ricotta si stafide-1
Placinte cu ricotta si stafide-2
Placinte cu ricotta si stafide-3
Placinte cu ricotta si stafide-4
Placinte cu ricotta si stafide-5

COMENTARII (18)

Panacris 1

09.07.2014, 21:15

Rocsi 1

09.07.2014, 22:23

Ce super sunt!

AnyCostescu 1

10.07.2014, 13:10

multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04